keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Metal Export Finland Festival - Tampere 6.10.2016


Kobra and the Lotus (CAN), Fear of Domination, Arion, Whispered, Whorion.

Tampereella järjestetyn Lost in Music -festivaalin kylkeen oli rakennettu metallimusiikkiin keskittynyt Metal Export Finland minifestari. Olin kuvaamassa tapahtumaa Metalliluolalle ja kuvagalleriaan pääsee tästä. Yo-talolla ja Jack The Roosterissa järjestetyn tapahtuman aikana ehdin nähdä viisi yhtyettä ja tässä pientä yhteenvetoa tarjonnasta.

Yo-talolla illan avasi Whorion. Bändin raskas Death Metal ei edusta ihan omaa suosikkityyliäni, mutta kyllähän tämän kuunteli ihan mielellään. Vahva avaus illalle.Whispered tarjoili annoksen japanilaisvaikutteista heviä näyttävästi.


Bändi kuulosti nyt huomattavasti paremmalle kuin muutamia vuosia sitten, kun heidät viimeksi näin. Tämä keikka oli kuitenkin pakko jättää kesken ja siirtyä kohti Jack The Roosteria, missä esiintymisvuorossa oli Arion.

Roosterissa näin Arionin ensimmäisen kerran uuden laulajan kanssa ja nyt on homma hyvällä mallilla. Lassi Vääräsen ääni on vahva ja sopii Arionin musiikkiin hienosti. Olipas maukas setti melodista heviä.
Pikapyrähdys takaisin Yo-talolle ja vuoroon Fear of Domination. Lavan edusta oli nyt täynnä väkeä ja yhtyeen ”Shock-Industrial Metal” tuntui uppoavan kuin veitsi voihin. Mikäs siinä, sillä hyvin rakennetun shown viihdearvo pysyi korkealla koko ajan. Itse löysin esityksestä paljon yhtymäkohtia Rammsteiniin.

Kanadalainen Kobra and the Lotus saapui maahamme nyt ensimmäiselle omalle kiertueelleen ja yksi keikoista nähtiin osana tätä Tampereen festaria.


Tämä edellisen kerran Kamelotin lämppärinä näkemäni bändi oli tuolloin hurmaava ja hieno keikka nähtiin jälleen. Laulajatar Kobra Paige on vahvaääninen keulakuva ja kun yhtyeen kappalemateriaalikin painottuu perinteiseen heviin, niin palikat ovat varsin hyvin kunnossa. Viihdyttävä tunti! Kovassa nosteessa oleva yhtye sai varmasti Tampereen illassa monta uutta ystävää.
+ Welcome to My Funeral

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti