torstai 29. syyskuuta 2016

Port Charlotte Scottish Barley

Testissä savuista Bruichladdich-tislaamon viskiä Islayn saarelta. Nimensä mukaisesti viskin raaka-aineena on käytetty 100% skotlantilaista ohraa.

Port Charlotte Scottish Barley, 50%. Heavily peated (40ppm) Islay Single Malt.


Tuoksu on vahvan turvesavuinen ja ylikypsän hedelmäinen. Nuorille savuisille viskeille tyypillistä palanutta kumia tuntuu kevyesti. Maltaisuus on melko runsasta. Puhtaan raikas tammi muistuttelee kypsytyksestä, vaikka ikää tälle viskille ei oletettavasti ole muutamia vuosia enempää kertynyt. Raikas vanilja nousee vahvana esiin.

Maku kulkee odotetusti vahvan turvesavun hallinnassa. Suuntuntuma on kivan öljyinen. Sopivan roteva maltaisuus pitää pakettia kasassa. Kypsää trooppista hedelmää, raikasta sitrusta. Nuori ikä alkaa tuntua pistävyytenä ja raakuutena. Pieni vesilisä pyöristää makuja ja tuo tasapainoa.

Jälkimaku ei oikeastaan tuo enää mitään lisäarvoa kokonaisuuteen. Hieman kuminen ja palanut savuisuus hallitsee ja nyt happamaksi kääntynyt hedelmäisyys tuntuu runsaana taustalla. Loppu on lyhyehkö ja sitruksisen pistävä.

Kokonaisuutena odotusten kaltainen nuori Islay-viski. Ei suuri elämys, mutta ihan kiva maisteltava vaikkapa sateisiin ja kylmiin syysiltoihin ulkoilun jälkeen. Alkon hinta 70€ jättää tosin hinta-laatusuhteelle toivomisen varaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti