perjantai 8. heinäkuuta 2016

Tuska Open Air Metal Festival - Suvilahti, Helsinki. Osa 2: Lauantai 2.7.2016


Lauantai 2.7.2016: Thunderstone, Anthrax, Ghost

Tuskan lauantaipäivä oli jälleen kuuma ja aurinkoinen. Tosin illalla juuri ennen Ghostia tummat ukkospilvet saavuttivat alueen ja reippaat sadekuurot kastelivat juhlakansaa. Katsomislistalle olimme valinneet kolme bändiä, joista ensimmäisenä esiintymisvuorossa oli kotoinen Thunderstone.


Thunderstonen powermetal soi mallikkaasti ja ilohan tällaista esitystä oli katsella. Laulaja Pasi Rantasen vahva ääni toimii livetilanteessa erinomaisesti, eikä bändinkään soitto jättänyt moitteille sijaa. Kappalemateriaalin hienoinen tasapaksuus kuitenkin vaivaa ja enemmän monipuolisuutta jäin kaipaamaan. Hyvä setti kuitenkin. Yhtyeen basisti Titus Hjelm oli sairastunut ja tilalla soitti lyhyellä varoitusajalla paikalle saatu Tuomas Yli-Jaskari.

Veterans of the Apocalypse
Forevermore
The Path
Higher
Dirt Metal
Through the Pain
10000 Ways
Let the Demons Free
Tool of the Devil
Until We Touch the Burning Sun




Sitten kasariherkkua. Anthrax on yksi thrashmetallin pioneereista ja yhtyeen ura on jatkunut jo kiitettävän pitkään.


Anthraxilla on aina ollut uskollinen fanikunta ja niinpä päälavan edusta oli täynnä ja tunnelma katossa. Viihdyttävän keikan aikana kuultiin nippu klassikoita, mutta myös tuoretta materiaalia. Tänä vuonna julkaistun For All Kings -albumin kappaleet sulautuivatkin settiin hienosti. Loistavaa tässä onkin se, että uutta hyvää materiaalia syntyy, eikä bändi ole jämähtänyt pelkästään vanhojen hittien jukeboksiksi. Toki klassikot kuten Indians, Madhouse, tai vaikkapa Among The Living saivat yleisöön eniten eloa ja pitin pyörimään. Anthrax mallia 2016 on edelleen kovassa vedossa.

You Gotta Believe
Got the Time
Caught in a Mosh
Madhouse
Fight 'Em 'Til You Can't
Evil Twin
Antisocial
Breathing Lightning
Indians
Among the Living






Ruotsalaisväriä pimenevään iltaan toi naamioryhmä Ghost.


Ghostin musiikin tuntemukseni rajoittuu oikeastaan vain viime vuonna julkaistuun Meliora-levyyn, enkä oikein tiennyt, mitä illan keikalta olisi odotettavissa. Keikasta muodostui kuitenkin vahvatunnelmainen, musiikillisesti monipuolinen ja visuaalisesti näyttävä esitys. Oman lisänsä toi jutun alussa mainitsemani ukkospilvet, jotka pimensivät alueen tehokkaasti kuin osana Ghostin Showta. Keikka oli kaikin puolin viihdyttävä aina avauskappale Spritistä viimeisenä kuultuun Monstrance Clockiin saakka. Radiohitti He Is soi hienosti myös livenä.

Kokonaisuutena Ghostin puolentoistatunnin keikka oli positiivinen ylläri ja tyylikäs päätös lauantai-illalle.

Spirit
From the Pinnacle to the Pit
Stand by Him
Con Clavi Con Dio
Per Aspera ad Inferi
Devil Church
Cirice
Year Zero
He Is
Absolution
Mummy Dust
Ghuleh/Zombie Queen
Ritual
-------
Monstrance Clock






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti