sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Tuska Open Air Metal Festival 2016, osa 3: Viskiä, mustaa ateriointia ja festivaalitunnelmaa


TUSKA 2016 oli paljon muutakin kuin laadukasta metallimusiikkia. Alueen palvelutarjontaa on kehitetty vuosi vuodelta ja tänä vuonna uutuutena esiteltiin mm. näyttävä viskibaari.


Anniskelualueen perällä olevaan rakennukseen oli loihdittu rauhallinen ja viihtyisä ”lounge”, jonka sohvilla oli mukava vetää hieman henkeä bändien välissä. Tummanpuhuva yleisilme ja viskiaiheinen sisutus sopivat festivaalin tunnelmaan hyvin. Valikoimassa oli muutama Single Malt Highland Parkilta ja Laphroaigilta, sekä Famous Grousen blendiä. Viskidrinkkejäkin oli tarjolla.

Juomat tarjoiltiin ”oikeista” maistelulaseista, mikä olikin rockfestareilla ihan luksusta. Viskivalikoima ei siis ollut suuren suuri, mutta tällaiseen musiikkitapahtumaan kuitenkin ihan riittävä. Mielestäni suurin juttu tässä oli se, että laadukasta viskiä oli otettu valikoimaan ja tilaan oli luotu tunnelmaltaan aivan käsittämättömän hieno fiilis. Toivottavasti tästä saadaan nauttia myös ensi vuonna!

Muutakin juomaa oli toki tarjolla ja olutpuolellakin valittavissa näytti olevan muutakin kuin peruslageria. Viinien ystävillekin löytyi tarjontaa ja hauskasti nimetty Champain-kuja oli hieno idea. Kaikkiaan anniskelualueesta oli monine myyntipisteineen luotu monipuolinen ja toimiva baarikokonaisuus.

Toki myös ruokaa oli nälän iskiessä tarjolla. Tavanomaisten makkaraperunoiden lisäksi vaihtoehtoja löytyi laidasta laitaan. Pieni ”testiryhmämme” päätti testata vuosi sitten kehuja keränneen Black Dining -ravintolan. Lauantain iltapäivästä paikka oli ääriään myöten täynnä, eli ainoita kokeilunhaluisia emme olleet. Sisustuksessa pääväri oli jälleen musta, kuinkas muuten. Näyttävät kyntteliköt toivat tunnelmaa yleisilmeeseen.

Simppeli ruokalista piti sisällään muutaman annosvaihtoehdon ja juomalistalta löytyi esim. erityylisiä oluita tai viiniä. Valkosipulinen burgeri + ranskikset oli annoksena hyvä ja täyttävä. Annoksen sai nauttia pöydän ääressä metallisilla ruokailuvälineillä. Taas sitä pientä luksusta siis.Vatsa kylläisenä ja hyvä viskinmaku suussa jaksoi taas lähteä katsomaan bändejä ja aistimaan festivaalitunnelmaa. Tässä pientä kuvasatoa tapahtuma-alueelta.

Kuva: Tuska Festival 2016 // Jesse Kämäräinen
Kuva: Tuska Festival 2016 // Jesse Kämäräinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti