keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

King Diamond (Abigail In Concert 2016), Amaranthe - Metro Areena, Espoo 11.6.2016


Espoon Metro Areenalla koettiin vahva ilta heavyrockin parissa, kun King Diamond otti lavan haltuun upealla showllaan.

Ennen tuota huikeaa spektaakkelia lavalla nähtiin aina pirteä ja tästäkin blogista usean jutun myötä tuttu Amaranthe. Tässä vaiheessa yleisöä oli paikalla vasta varsin vähän ja myös pienet tekniset ongelmat kiusasivat bändiä. Amaranthe käänsi kuitenkin vaikeudet voitoksi ja kuultiin viihdyttävä tunnin hittikimara. Hyviä melodioita, vahvaa laulua ja näyttävää esiintymistä oli taas ilo katsella ja kuunnella. Yhtye on valmistelemassa neljännen levynsä julkaisua ja tuon vielä tänä vuonna ilmestyvän kiekon myötä livesettiinkin saadaan taas uutta väriä.

Digital World
Trinity
Hunger
Invincible
1.000.000 Lightyears
Massive Addictive
True
Afterlife
Electroheart
Amaranthine
Call Out My Name
The Nexus
Dynamite
Drop Dead CynicalKing Diamondin show alkoi täsmälleen ajallaan klo 20.30 ja lava oli upea. Illan teemana oli vuoden 1987 Abigail-albumi ja tuo klassikkolevy kuultiin illan aikana kokonaisuudessaan.
Bändi kuulosti läpi illan erittäin hyvälle ja soundit olivat jyhkeät ja selkeät. Paketin kruunasi maestro King Diamond uniikilla äänellään. Illan show oli kuin teatteriesitys ja lavan linnalavasteissa nähtiin katkelmia Abigail-teemalevyn synkistä tapahtumista.
Ylösalaisin olevat ristit, pentagram sekä muut pimeyden symbolit loistivat lavarakenteissa tuoden mystistä ja jopa aavemaista tunnelmaa, vaikka eihän tällaiseen rekvisiittaan kovin vakavasti osaakaan suhtautua. Musiikillisestikin ilta oli liki täydellinen ja vahvaan King-kattaukseen oli poimittu myös Mercyful Fate-klassikot ”Melissa” sekä ”Come to the Sabbath”. Illan metallijuhlaa kesti reilut 80min ja Abigailin tarinan päätyttyä kappaleeseen Black Horsemen yhtye kiitteli yleisön ja poistui lavalta ilman encoreita. Vaikuttava elämys oli ohi, mutta tätä kelpaa kyllä muistella vielä aikojenkin päästä. Vuoden kovin keikka oli tässä, ainakin tähän mennessä nähdyistä.

Out from the Asylum
Welcome Home
Sleepless Nights
Halloween
Eye of the Witch
Melissa
Come to the Sabbath
"Them"
Funeral
Arrival
A Mansion in Darkness
The Family Ghost
The 7th Day of July 1777
Omens
The Possession
Abigail
Black Horsemen
Insanity


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti