torstai 25. helmikuuta 2016

The Macallan Rare Cask

Testissä uutta Macallania. Vaikka kyseessä on jälleen kerran pullote ilman ikämerkintää, niin hintalappuun on piirretty sen verran numeroita, että ainakin voisi olettaa ikävuosia kertyneen tälle pullotteelle ”perusnasseja” enemmän. Alkossa pullosta joutuu köyhtymään 259€.The Macallan Rare Cask, 43%. 

Macallan Rare Cask is comprised of 16 different sherry-cask styles, the majority of which are first fill.

Tuoksu on makeahko ja voimakkaan viinimäinen. Ylikypsää luumua, rusinaa ja suklaata. Joku vahvan rommimainen vivahde. Tammi tuntuu paahteisena ja tyylikkäänä. Kokonaisuus on kuitenkin melko levoton.

Maku on makea ja tuoksun tavoin runsaan viinin hallitsema. Kypsää hedelmäisyyttä (ylikypsät luumu ja persikka). Kahvia, tummaa rommia ja kitkerää suklaata. Mausteisuutta.

Jälkimaku muuttuu happamaksi. Tammi nousee vahvana esiin. Sherryisten sävyjen takaa nousee esiin kirpeän sitruksisia sävyjä. Outo rommimaisuus kummittelee edelleen taustalla.

Hmm… Ei tämä nyt oikein säväytä ja entisaikojen upean sherryisiä Macallaneita tulee kyllä ikävä. Viskin runko jää turhan ohueksi, eikä sherryisyys ole riittävän täyteläistä ja ”lihaisaa”. Pieni vesilisä parantaa tasapainoa, mutta ei kuitenkaan pysty nostamaan viskiä odotusten tasolle. Pettymys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti