sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Halestorm, Shiraz Lane - The Circus, Helsinki 18.2. & Klubi, Tampere 19.2.2016


Jenkkibändi Halestorm nähtiin viimeksi Suomessa ja Helsingin Nosturissa liki kolme vuotta sitten, joten nyt olikin jo korkea aika uusinnalle. Tuoreimman Into The Wild Life -albumin myötä kiertävä ryhmä saatiin maahamme nyt kahdelle keikalle. Alkujaan olin ostanut lipun Tampereelle ja Klubi olikin loppuunmyyty jo ennakkoon. Oma aikataulu sopi mukavasti myös edellisen illan Helsingin keikalle ja kun lippujakin oli saatavilla, olihan myös sinne lähdettävä. Hyvä niin, sillä bändiltä nähtiin peräkkäisinä iltoina kaksi varsin viihdyttävää keikkaa!

Molemmilla keikoilla illan avasi huhtikuussa debyyttialbuminsa julkaiseva Shiraz Lane. Suuria odotuksia ei tähän ryhmään ollut, mutta hyvältähän tämä kuulosti. Vastaavia kasarirockbändejä putkahtelee nyt esiin kuin sieniä sateella ja massasta erottuminen on vaikeaa. Shiraz Lanella oli kuitenkin kappaleissaan jotain kivaa ideaa ja hyviä melodioita, joten täytyypä pistää tuo tuleva levyjulkaisu muistiin.


Reipasta hardrockia soittava Halestorm avasi Helsingin The Circuksen illan rauhallisesti maukkaalla Bad Girl’s Worldilla. Erikoinen ja rohkea avaus. Salin tunnelma nostettiin kuitenkin kattoon heti perään kuullulla Love Bites (So Do I) hitillä. Bändi kuulosti erittäin hyvälle ja soundit olivat erinomaiset läpi keikan. Laulajatar/kitaristi Lzzy Hale häärii energisenä bändin keskipisteenä ja mikä ääni tästä neitosesta lähteekään. Lzzyn laulussa on Ronnie James Dion tyylistä vahvuutta ja voimaa, joka pysäyttää kuuntelemaan. Rumpali Arejay Hale vetää omaa vauhdikasta showtaan kannujensa takana, eikä vauhtia ja vaarallisia tilanteita jää puuttumaan. Keikan pakollinen rumpusoolokin oli poikkeuksellisen viihdyttävä. Kitaristi Joe Hottinger ja basisti Josh Smith antavat suosiolla tilaa ja hoitavat omat tonttinsa vähäeleisesti mutta varmasti.Settiin oli koottu tuoreen materiaalin lisäksi hyvä best of -kattaus parilta aiemmalta levyltä ja ainakin itselleni nämä vanhemmat vedot toimivat uusia biisejä paremmin. Keikan lopun hittiputki Freak Like Me, hienoksi livebiisiksi kasvanut Here’s To Us ja vahva I Miss The Misery olivat yhtä juhlaa.


Tampereen täpötäydellä Klubilla jatkettiin vahvoissa merkeissä. Nyt liikkeelle lähdettiin heti raskaammissa merkeissä, kun avauksena kuultiin tuoreen albumin parhaimmistoon kuuluva Sick Individual.  Tunnelma Klubilla oli intiimimpi kuin Circuksessa ja pienempi lava tuntui sopivan bändille mainiosti. Setin runko noudatteli Helsingissä kuultua, vaikka kappalejärjestystä olikin hieman muokattu ja parit biisivaihdoksetkin tehty. Viimeisenä kuultuun I Miss The Miseryyn oli nyt yhdistetty mukaan maukas pätkä Black Sabbathin Heaven And Helliä ja Lzzyn vahva ääni sopikin tähän klassikkoon upeasti!

Halestorm tarjosi Helsingissä ja Tampereella kaksi erittäin hyvää iltaa, mutta Tampereella tiiviimpi tunnelma siivitti bändin vielä Helsinkiäkin kovempaan suoritukseen.

+ I Miss The Miseryyn oli yhdistetty pätkä Black Sabbathin Heaven And Helliä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti