keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Turisas, Eluveitie - Pakkahuone, Tampere 5.12.2015Lisää keikkailua. Tampereen Pakkahuoneella nähtiin mukava folkmetallikattaus, kun lavalle astelivat sveitsiläinen Eluveitie ja kotoinen Turisas. Illan olisi avannut Barren Earth, mutta se ei aikatauluumme tällä kerralla mahtunut. Paikataan tuo sitten ensi viikolla Hämeenlinnan Verkatehtaalla, kun yhtye esiintyy jälleen Turisaksen lämppärinä.

Mutta nyt illan keikka-antiin.

Eluveitie edustaa folkmetallia sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä kahdeksanhenkisen yhtyeen soitinvalikoimasta löytyy perinteisten rockinstrumenttien lisäksi viulua, huiluja, kampiliiraa yms. enemmän kansanmusiikkilavoilta tuttuja soittimia. Nämä ”erilaiset” soittimet ovat vahva osa Eluveitien musiikkia ja kokonaisuus on saatu toimimaan ihailtavan hyvin. Musiikki on melodista ja pääosin erittäin raskasta. Maskuliinisen vahvaan tulkintaan kontrastia tuovat heleät naisäänet.Pakkahuoneella tupa oli täynnä ja tunnelma hieno. Perinteisestä lämppäri/pääesiintyjä -asetelmasta ei ollut tietoakaan, vaan sekä Eluveitie että Turisas saivat yleisöltä yhtä riehakkaan vastaanoton.

Eluveitien tunnin setti oli viihdyttävä ja näyttävä. Monipuoliset kappaleet imaisivat mukaansa, vaikka yhtyeen tuntemukseni rajoittui vain muutamiin kappaleisiin. Hiton hyvä keikka, tähänhän täytyy tutustua lisää!

Eluveitie Setlist Pakkahuone, Tampere, Finland 2015


Turisas on tullut nähtyä useasti ja tämä setti mentiinkin sitten tutummissa merkeissä. Lavasteet oli uusittu sitten viimenäkemän ja hienon taustakankaan lisäksi suuret kyntteliköt toivat näyttävää tyylikkyyttä. The March of the Varangian Guardilla alkanut keikka tarjosi hyvän läpileikkauksen Turisaksen uraan ja kohokohdaksi nousi keskivaiheilla kuultu mahtipontinen End of an Empire.


Äänentoisto jätti kuitenkin toivomisen varaa ja ainakin paikoillemme soundit olivat läpi keikan hieman suttuiset. Tästä johtuen keikka ei noussut ihan parhaiden näkemieni Turisas-vetojen tasolle ja niinpä sveitsiläisille kirjataankin tästä illasta selvä maaotteluvoitto.Turisas Setlist Pakkahuone, Tampere, Finland 2015


Turisas otetaan siis pikauusintaan Hämeenlinnassa 18.12, mutta sitä ennen ehtii tapahtua vielä vaikka mitä…Ei kommentteja:

Lähetä kommentti