sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Raskasta Joulua - Verkatehdas, Hämeenlinna 9.12.2015


Hämeenlinnan Verkatehdas oli jälleen yhtenä etappina Raskasta Joulua -kiertueella. Viime vuoden konsertti oli varsin toimiva kokonaisuus, joten nyt ”uusintaan” lähdettiin ihan hyvistä asetelmista. Kitaristi Erkka Korhosen luotsaaman projektin laulusolisteina Hämeenlinnassa nähtiin nyt viime vuodelta tutut Tony Kakko ja aina valloittava Elize Ryd, sekä uusina kasvoina nelikon täydensivät Pasi Rantanen ja Ville Tuomi.

Elize Ryd

Tony Kakko ja Erkka Korhonen

Ville Tuomi

Pasi Rantanen

Illan kahteen osioon jaettu pitkä setti noudatteli pitkälti viime vuonna kuultua, mutta toki joitain kappalevaihdoksia oli tehty. Tämän vuoden Raskasta Joulua -levyjulkaisu sisältää akustisesti soitettuja versioita, joten luonnollisesti myös illan konsertissa kuultiin muutaman kappaleen akustinen osio.

Illan bändi oli jälleen kovaa luokkaa ja varsinkin kitaristikaksikko Erkka Korhonen – Tuomas Wäinölä loihtivat maukkaita sooloja lähes kappaleeseen kuin kappaleeseen. Äänenvoimakkuus oli sopivan jämäkällä tasolla. Myös laulupuolella kaikki onnistuivat ja kyllähän tässä taas kivaa viihdettä saatiin koko rahalla. Valot ja pyrot olivat jälleen näyttävät ja Vanaja-salin suuren lavan tarjoama tila oli otettu hyvin haltuun.Edellisvuoden tapaan konsertin lopuksi kuultu herkkä Ave Maria soi tunnelmallisena ja kauniina. Kappaleen vahvasta tulkinnasta vastasivat upeasti Elize ja Tony.

Kokonaisuutena tässä oli taas ihan mukava ilta hienojen esitysten parissa. Tulevia vuosia ajatellen esiintyjien kannattaisi kuitenkin miettiä sitä, miten esitystä saisi uudistettua, ettei homma jumiudu tyystin samojen kappaleiden kierrätysautomaatiksi. Uusia ja myös vanhempia, vähemmän kuultuja ja hyviä joululauluja ohjelmistoon varmasti löytyisi. Petteri Punakuonot ja muut vastaavat on jo niin kuultu.Ave Marian lauloivat siis Tony ja Elize. Settilistaan joltain aiemmalta keikalta unohtunut Antti Railio ei ollut tällä keikalla mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti