tiistai 29. joulukuuta 2015

Lemmy 1945-2015, Motörhead Whisky

Tänään oli tarkoitus kirjoitella perinteinen synttärijulkaisu, kun blogivuosia on koossa nyt seitsemän. Aikaisin aamulla suunnitelmaan tuli kuitenkin muutos, kun tieto Ian ”Lemmy” Kilmisterin kuolemasta levisi tiedotusvälineissä.

Lemmy Helsingin Hartwall Areenalla 6.12.2015

Lemmyn johtama Motörhead oli oman tiensä kulkija jo 40 vuoden ajan ja suunnannäyttäjä monille. Itselläni oli ilo nähdä yhtye livenä muutamaan kertaan vuosien 1988 ja 2015 välillä. Levyiltä kuunneltuna Motörhead-musiikin parissa on tullut vietettyä tunteja ja taas tunteja. Tätä kirjoittaessa taustalla soi taltiointi yhtyeen konsertista Wackenissa vuonna 2011. Tällä festivaalilla Motörheadin oli määrä esiintyä jälleen myös ensi kesänä, mutta kohtalo päätti nyt toisin.

Viimeisimmästä, vain kolmen viikon takaisesta Suomen konsertista löytyy raportti blogistani ja vaikka tuolloin 6.12. yleisesti arveltiin, että yhtye esiintyi maassamme viimeisen kerran, ei tällaista loppua olisi kukaan arvannut eikä etenkään toivonut. Tuon illan jälkeen Motörhead ja Lemmy nousivat lavalle enää vain kahdesti Saksassa. Lemmy kuoli kotonaan aggressiivisen syövän nujertamana vain hieman joulun ja 70-vuotissyntymäpäivänsä jälkeen. Raskaan rockin maailma menetti suuren muusikon.

Lepää rauhassa Lemmy.


Illan single malt -viski nautitaan nyt Lemmyn muistolle.

Motörhead xxxx Whisky, 40%. Aged in Böurbon casks. Batch 1, Mackmyra Distillery, Sweden 2015.

Viski on pullotettu juhlistamaan Motörheadin 40-vuotista uraa.Tuoksussa esiin nousee erittäin makeaa karamellimaisuutta ja kermatoffeeta. Tuoretta tammea, lakritsia ja kuusen oksia. Ylikypsää banaania ja vaniljajäätelöä.

Maku on pehmeä, kevyehkö ja tasapainoinen. Tammi tuntuu melko runsaana. Tuoksun tavoin toffee on selvästi mukana, mutta ei niin makeana. Suolaisuutta nousee esiin. Lakritsi tulee myös vahvasti esiin. Viskin runko jää melko ohueksi.

Jälkimaku latistuu edelleen kevyempään suuntaan, mutta makujen tasapaino säilyy kuitenkin hyvin. Paahtunut tammi, suolaisuus, pihka ja banaani tuntuvat maussa.

Tämä vahvoja Bourbon-viskin piirteitä omaava tuote on lajissaan ihan onnistunut ja luo kyllä taas uskoa Mackmyran tuotantoon. Luulen, että myös Lemmy piti tästä.


Ian "Lemmy" Kilmister 24.12.1945-28.12.2015

Helsinki 6.12.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti