torstai 5. marraskuuta 2015

Uncle Acid and the Deadbeats, Spiders - Klubi, Tampere 3.11.2015

Tampereen tullikamarin Klubi toimi näyttämönä parille mielenkiintoiselle bändille. Uncle Acid and the Deadbeats lämmitteli parisen vuotta sitten Black Sabbathia Helsingin Areenalla ihan kelvollisesti ja illan avannut Spiders on noussut suureksi suosikikseni tehokkaalla bluesrockillaan.

Spiders aloitti ja tämä bändi olikin itselleni se suurin syy tälle keikalle menemiseen. Ruotsalaisyhtye ei pettänyt vaan tarjosi varsin kovan puolituntisen.


Yhtye on julkaissut pari täyspitkää albumia, Flash Point (2012) ja Shake Electric (2014). Tälle syksylle, juuri keikan alla kauppoihin saatiin mainio Why Don’t You –EP.

Spiders on ollut hyvän livebändin maineessa ja hieno näyte tästä saatiin nyt Klubilla. Vahva rockmeininki, hyvät saundit ja laulajatar Ann-Sofie Hoylesin energinen esiintyminen ja vahva ääni takasivat viihtyvyyden. Tarttuipa laulajatar välillä myös kitaraan ja huuliharppuun.


Keikan ainoa vika oli se, että puolituntinen kului ihan liian nopeasti. Tätä täytyy saada kyllä jossain vaiheessa lisää. Samassa genressä menestynyt Blues Pills tulee vielä saamaan Spidersistä kovan haastajan.Setin aikana kuultiin ainakin seuraavat kappaleet:

Why Don’t You
Mad Dog
War of the World
Hang Man
Hard Times
Only Your Skin
Shake ElectricUncle Acid & the Deadbeatsin levytysura kattaa jo neljä pitkäsoittoa ja tänä vuonna julkaistu Night Creeper on ihan pirteä kiekko (jos nyt raskaasta ja hidastempoisesta doomista voi pirteä-sanaa käyttää).


Hidasta ja raskasta tunnelmointia saatiin Klubilla koko salin täydeltä ja mikäs siinä. Omaan korvaani parhaiten tarttuivat juurikin uuden levyn kappaleet, mutta muuten keikka kärsi biisien tasapaksuudesta kuten pari vuotta sitten isolla areenallakin.

Tällä kerralla reilu tunnin annos riitti itselleni ja alkoi tuntua sille, että psykedeelissävyisen ja Black Sabbath -vaikutteisen junnaavan riffittelyn kiintiö tuli täyteen. Niinpä ennen yhtyeen encore-osuutta pyörähdin myyntitiskin kautta narikalle. Kokoelmasta puuttunut Spidersien ekan levyn vinyyliversio kainalossa suuntasin ulos ja kohti kaupungin valoja. Spiders täytti odotukset, mutta Uncle Acidin lopullinen läpilyönti jäi vielä jonnekin tulevaisuuteen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti