maanantai 9. marraskuuta 2015

Perfect Gentlemen plays Iron Maiden - Suistoklubi, Hämeenlinna 7.11.2015


Perfect Gentelemen on hämeenlinnalainen yhtye, joka aloitti coveroimalla Helloweenin tuotantoa. Kattausta on sittemmin laajennettu myös Iron Maideniin ja kummankin yhtyeen tuotannoista kootut setit on jo aiemmin kertaalleen Suistolla esitetty. Molemmat onnistuin aikoinaan missaamaan, mutta kolmas kerta toden sanoi. Nyt oli siis Iron Maiden -setin vuoro ja osuipa ilta jo lähtökohdiltaankin maukkaaseen paikkaan. Nimittäin vain muutamia päiviä ennen keikkailtaa julkaistiin tieto sen oikean Iron Maidenin saapumisesta Hämeenlinnan Kantolaan ensi kesänä.

Suistolle oli kertynyt väkeä ihan mukavasti ja kyllähän tässä oli mainio tapa viettää lauantai-iltaa hyvän musiikin parissa.


Hieman ennen puoltayötä tunnelma tiivistyi yhtyeen kivutessa lauteille. Be Quick or Be Dead oli naseva startti ja tästä jatkettiinkin hyvällä sykkeellä läpi koko 14 kappaleen setin ajan. Ohjelmisto oli kasattu lähes kokonaan Maidenin 1980-luvun ja 1990-alun ”kultaisilta vuosilta” ja illan tuorein veto oli vuoden 2000 Brave New Worldilta napattu The Wicker Man.
Osa illan esityksistä jätti tunteen ”halvasta kopiosta” verrattuna alkuperäiseen (ei kuitenkaan nyt mitenkään huonolla tavalla, vertailukohta kun on vaan niin kova), mutta osassa bändi onnistui mahtavasti. Nostetaan nyt esiin vaikkapa varsinaisen setin päättänyt Fear of the Dark, joka oli Suiston illassa mykistävän upea. Huumoriakin oli mukana, sillä Powerslaven jälkeen lavalla vieraili myös illan ”yllätysvieras”, eli muumio-Eddien hämäläisversio. Encoreissa pistettiin vielä kierroksia koneeseen Aces Highin ja The Trooperin soidessa hyvänä lopetuksena illalle. Viihdyttävä setti.Be Quick or Be Dead
2 Minutes to Midnight
The Wicker Man
Revelations
The Clairvoyant
Can I Play With Madness
Bring Your Daughter… to the Slaughter
Wasted Years
The Evil That Men Do
Powerslave
The Number of the Beast
Fear of the Dark
-----
Aces High
The Trooper

Tällä kerralla tällaista ja kesällä sitten kuullaan Kantolassa, kuinka Iron Maiden soi ihan aitona ja oikeana. Nähdään siellä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti