perjantai 20. marraskuuta 2015

Mötley Crüe, Alice Cooper, Saint Asonia - Hartwall Areena, Helsinki 18.11.2015


Helsingin Hartwall Areenalla vietettiin Mötley Crüen jäähyväisiä yhtyeen The Final Tour -kiertueen Euroopan osuuden päätöskeikalla.

Illan aikataulu Areenalla oli laadittu todella tiukaksi ja niinpä ensimmäisenä esiintynyt Saint Asonia aloitti jo puoli tuntia hallin ovien avautumisen jälkeen. Täyttä hallillista ihmisiä on jotakuinkin mahdoton saada tuossa ajassa sisään, joten itsekin olin yhtyeen aloittaessa vielä turvatarkastusjonossa.

Saint Asonian keikasta tuli nähtyä siis vain loppuosa, minkä perusteella alun missaamisessa ei suurta vahinkoa tapahtunut. Bändi esitti melodista tusinarockia, eikä tästä jäänyt kyllä mitään mieleen.Seuraavaksi lavalla oli Alice Cooperin vuoro. Kesällä Tuskassa Alice bändeineen oli vakuuttava, eikä pettyä tarvinnut nytkään. Vajaaseen tuntiin tiivistetty setti oli herkkua alusta loppuun. Yhtye kuulosti Areenalla todella hyvälle! Teatraalisuutta ei esityksestä unohdettu, vaan Alicen ”kauhuteatteri” oli jälleen näyttävässä osassa. Huikean kova setti!Alice Cooper Setlist Hartwall Areena, Helsinki, Finland 2015, Raise the Dead


Mötley Crüe avasi oman keikkansa Girls, Girls, Girls -kappaleella ja hyvältähän yhtye kuulosti, vaikkakaan Cooperin bändin monipuolisempaan äänimaailmaan ei illan aikana ylletty. Setti oli mallia ”best of” ja uran varrelta mukaan oli poimittu takuuvarmat hitit ilman suuria yllätyksiä.


Laulaja Vince Neilin äänen kestävyys on herättänyt keskustelua kiertueen varrella ja kuuleman mukaan jotkut keikat ovat menneet laulun osalta kovinkin heikosti. Nyt Vincen ääni kesti suhteellisen hyvin, vaikkakin keikan loppupuolella rasitus alkoi jo laulussa kuulua. Bändi oli varmaotteinen, mutta soitto tuntui jotenkin rutiininomaiselle ilman sitä viimeistä terävyyttä. Kitaristi Mick Marsin soolo-osuus oli kamala. Enpä muista, milloin olisin yhtä tylsää kitarasooloa kuullut. Viihdyttävämpi soolo kuultiin ja nähtiin rumpali Tommy Leeltä, jonka uskomaton vuoristorata oli kyllä melkoinen viritys. Näyttävä rakennelma!
Lava oli yllättävän pelkistetty ja showpuolella tunnelmaa luotiin ”rollercoasterin” lisäksi oikeastaan vain erilaisilla pyroefekteillä. Pari taustalaulaja/tanssijaa tarjosivat toki hieman silmäniloa. Valot olivat melko hämärät läpi keikan.

Keikka saateltiin päätökseen salin keskelle rakennetulla pikkulavalla, jossa yhtye viimeisenä Euroopassa kuultuna kappaleena esitti Home Sweet Homen. Mötley Crüen kiertue ja samalla yhtyeen taru päättyy Los Angelesiin uudenvuodenaattona. Aika sitten näyttää, kuinka pysyvä tuo lopetuspäätös on.


So Long, Farewell

Girls, Girls, Girls
Wild Side
Primal Scream
Same Ol' Situation (S.O.S.)
Don't Go Away Mad (Just Go Away)
Smokin' in the Boys' Room
Looks That Kill
Mutherfucker of the Year
Louder Than Hell

In the Beginning

Shout at the Devil

O Fortuna

Drum Solo
Guitar Solo
Saints of Los Angeles
Live Wire

T.N.T. (Terror 'N Tinseltown)

Dr. Feelgood

Kickstart My Heart
--------
Home Sweet Home

My Way

Kokonaisuutena tämän viihdyttävän illan parasta antia tarjosi Alice Cooper, Mötleyn tyytyessä rutiinisuoritukseen. Luulenpa, että ajatuksissa pyörii jo tuo reilun kuukauden päässä häämöttävä suuri finaali yhtyeen kotikaupungissa ja sinne energiaa vähän säästellään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti