keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Viskejä maailmalta: HELLYERS ROAD Peated, Tasmania

Sitten hyppäys maapallon "alapuolelle" Australiaan ja siellä tarkemmin Tasmaniaan. Hellyers Roadin tislaamo on perustettu vuonna 1997 ja valikoimassa on sekä turpeetonta, että turpeista viskiä. Tislaamo pyrkii käyttämään tuotannossaan mahdollisimman paljon paikallisia raaka-aineita, mutta viski kypsytetään kuitenkin perinteisesti amerikkalaisissa tammitynnyreissä. Maistelussa ikämerkitsemätön turvesavuinen pullote.

HELLYERS ROAD Peated, 46,2%. Aged in American white oak, char fired casks. Single Malt Whisky, Tasmania, Australia.


Tuoksu on hieman outo. Turvesavuisuus ja todella makea hedelmäisyys sekoittuvat jotenkin tasapainottomaksi kokonaisuudeksi. Taustalla pihkaa, puuta ja märkää pahvia.

Maku on pehmeän turvesavuinen ja tuoksun tavoin jotenkin pahvinen. Kypsä hedelmäisyys. Jotain hyvääkin tästä löytyy, mutta sekavuus ja ”likaisuus” häiritsee.

Jälkimaku on kiva hedelmien ja turvesavun sekoitus. Harmi, että tuosta alun pahvisuudesta ei päästä eroon vieläkään ja kokonaisuus jää rikkonaiseksi.

Kokonaisuutena pienistä heikkouksista huolimatta ihan hyvä yritys. Kivoja elementtejä, mutta paketti ei pysy tasapainossa ja tietty tympeys on liian hallitsevaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti