torstai 8. lokakuuta 2015

Suuri viskikirja - intohimona viski


Jarkko Nikkasen painotuore Suuri viskikirja – intohimona viski on looginen jatko vuoden takaiselle Viskien Maailma -teokselle. Viskien Maailma oli muhkea tiiliskivi, joka koostui mukavista ja informatiivisista artikkeleista, henkilöhaastatteluista sekä lukuisista viskiarvioista. Niin perustuotteita kuin todellisia harvinaisuuksia sisältäneet arviot oli kirjoitettu helposti omaksuttavin ja pääosin varsin positiivisin termein, eli niistä viskihyllyn pahnan pohjimmaisistakin on löydetty ne vähätkin hyvät piirteet. Painos on loppuunmyyty, mutta jos tämä vielä jossain kaupan nurkassa kohdalle osuu, kannattaa kirjaan tarttua.


Jos tuo Viskien maailma jäi hankkimatta, niin alkuviikosta kauppoihin ilmestyi jatkoa. Suuri viskikirja – intohimona viski jatkaa oikeastaan suoraan siitä, mihin edellinen jäi.Uutuus tarjoaa lisää hyvin tehtyjä artikkeleita maistelusta, tammesta ja tynnyreistä, ”viskimatematiikasta” ja niin edelleen.
Kotimaassa toimivat viskitislaamot esitellään, kuten aiemmissa Nikkasen teoksissakin. Samoin mukaan on napattu laaja otos Euroopan ja myös muun maailman vähemmän tunnetuista viskimaista. Skotlanti on toki edelleen ja oikeutetusti suurimmassa roolissa, mitä arvioiden määrään tulee.

Henkilöhaastattelut muodostavat jälleen yhden jatkumoteeman ja kirjassa päästään nyt kurkistamaan esimerkiksi tämän blogin ”kulissien taakse”. Viime keväänä tehty haastattelu valottaa historiaa omasta harrastuksestani vuosituhannen vaihteesta tähän päivään ja vähän tulevaisuuteenkin kurkataan. Koska blogini on viskien ohella myös rockblogi, niin tätäkin puolta kirjassa raapaistaan. Veikkaanpa, että kyseessä on maailman ensimmäinen viskikirja, jonka sivuilta löytyvät Ronnie James Dio ja Doro Pesch!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti