maanantai 5. lokakuuta 2015

Kamelot, Gus G, Kobra and the Lotus - Lutakko, Jyväskylä 29.9.2015 ja The Circus, Helsinki 3.10.2015

Kamelot / Jyväskylä

Sinfonista powermetallia soittavan Kamelotin uusin Haven-albumi on ollut itselleni yksi kuluvan vuoden parhaista levyistä. Nyt tätä herkkua saatiin kuulla maassamme livenä neljän keikan verran, kun kiertue pysähtyi Jyväskylässä, Joensuussa, Seinäjoella ja Helsingissä. Itse olin paikalla Jyväskylässä ja Helsingissä. Tällä Kamelotin kiertueella mukana olivat myös vahvat lämppäribändit, eli kitaristi Gus G sooloyhtyeensä kanssa ja valloittava Kobra and the Lotus.

Kobra and the Lotus (CAN) aloitti ja puolen tunnin setti tarjosi viihdyttävää perinteistä heavya. Laulajatar Kobra Paige on vahvaääninen ja valloittava esiintyjä ja yhtyeen ilmaisussa löytyy selkeää yhtäläisyyttä Doron & Warlockin suuntaan.

Kobra and the Lotus / Jyväskylä

Kobra and the Lotus / Jyväskylä

Hienolla Soldier-kappaleella alkanut ja vahvaan 50 Shades of Eviliin päättynyt setti keskittyi viime vuoden High Priestess -albumiin ja tänä vuonna julkaistu cover-ep sivuutettiin kokonaan. Hyvä niin, että luottoa omaan materiaaliin löytyy! Helsingin keikka oli soundeiltaan parempi, mutta Jyväskylän pienemmällä lavalla tunnelma oli vahvempi ja intiimimpi. Hyvä avaus molemmille illoille!

Soldier
Warhorse
Hold On
I Am, I Am
Lost in the Shadows
50 Shades of Evil

Kobra and the Lotus / Helsinki

Kobra and the Lotus / Helsinki


Kreikkalaiskitaristi Gus G tunnetaan varmasti parhaiten pestistään Ozzy Osbournen yhtyeessä Scream-albumilla ja sitä seuranneella kiertueella. Nyt mies kiertää Kamelotin matkassa omaa nimeään kantavan sooloyhtyeensä kanssa. Tuore levy Brand New Revolution on ihan laadukas ja mikäs näitä ralleja oli livenä soitellessa. Jyväskylä oli soundillisesti parempi, sillä Helsingissä bändi soitti hieman liian kovaa. Jyväskylässä kuultu hieno We Are One jäi setistä pois Helsingissä, mutta sen tilalla pääkaupungin keikka päätettiin Ozzyn repertuaarista napattuun Crazy Trainiin. ”Pakollisille tilulilu-sooloille” oli kummallakin paikkakunnalla setissä myös tilaa, totta kai. Ihan jees, mutta jotenkin uudet kappaleet tuntuvat toimivan kuitenkin paremmin levyllä kuin livenä.

Gus G / Helsinki

Gus G / Jyväskylä

Gus G Jyväskylän setti. Helsingissä We Are One jäi pois ja lopuksi kuultiin Crazy Train


Kamelot on tarjonnut aina tyylikkäät puitteet keikoilleen, niin myös tällä kertaa. Jopa Jyväskylän Lutakon pieni lava oli tyylikäs ja upeat valot loivat tunnelmaa. Valaistus onnistui itse asiassa jopa paremmin kuin Helsingissä.  Settilista oli jälleen kerran koottu maukkaaksi sekoitukseksi uutta ja vanhaa, eikä pitkästymään päässyt. Haven oli esillä neljän kappaleen verran ja näistä varsinkin keikan avaus Veil of Elysium oli aivan nappiveto! Laulaja Tommy Karevik osaa ottaa yleisönsä ja miehestä huokuu aito esiintymisen ilo ja katsojien jatkuva huomioiminen.
Kamelotin taustalla on nähty aina erinomaisia naislaulajia, kuten vaikkapa Simone Simons, Elize Ryd ja Alissa White-Gluz. Meneillään olevalla kiertueella naisvokaalit hoitelee Linnéa Vikström ja ihan hienosti ruotsitar hommastaan suoriutui.

Kamelot / Jyväskylä

Kamelot / Jyväskylä

Settilistat Lutakossa ja Circuksessa olivat muuten identtiset, mutta Tommy Karevikin vastikään edesmenneelle isoisälleen omistamana balladina Jyväskylässä kuultiin Song for Jolee ja Helsingissä Here’s to the Fall.


Kokonaisuutena nämä viihdyttävät, tyylikkäät ja laadukkaat keikat tarjosivat maukkaat elämykset pimenevän syksyn keskelle.

Kamelot / Jyväskylä

Kamelot / Helsinki

Kamelot / Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti