maanantai 3. elokuuta 2015

Nightwish, Children of Bodom, Sonata Arctica - Ratinan Stadion, Tampere 31.7.2015


Tampereen Ratinan Stadionilla koettiin suuren luokan kinkerit, kun lavan valtasivat Nightwish, Children of Bodom ja Sonata Arctica.

Sonata Arctica aloitti illan reippaalla setillään. Avauskappaleena kuultiin pitkä White Pearl, Black Oceans... ja tästä mentiinkin hyvällä sykkeellä läpi koko tunnin setin ajan. Tuttua ja hyvää Sonataa oli taas kerran kiva kuunnella ja keikan aikana hiljalleen paikalle valuva yleisökin alkoi lämmetä loppupuolta kohden. Hyvän settilistan kohokohdaksi nousi harvemmin livenä kuultu Ecliptica-albumin Destruction Preventer.
White Pearl, Black Oceans... 
X Marks the Spot 
FullMoon 
I Have a Right 
8th Commandment 
Tallulah 
The Wolves Die Young 
Destruction Preventer 
Don't Say a Word 

'
Childen of Bodom ei ole koskaan kuulunut suurimpiin suosikkeihini, eikä yhtyeen levyjäkään taida hyllystäni löytyä. Nyt oli kuitenkin hyvä tilaisuus katsastaa yhtyeen livekunto ja ihan mainio setti tästä muodostuikin. Selkeät soundit ja kiehtovat melodiat imaisivat mukaansa ja tunti kului ihan hyvissä merkeissä. Varsinkin Alexi Laihon kitarointi kuulosti läpi keikan erittäin hyvälle. Keikka tuntui paremmalle kuin vuosi sitten Wackenin lavalla osittain näkemäni ja jos nyt ei minusta vielä ihan fania tullut, niin kokemus oli kuitenkin varsin positiivinen.Are You Dead Yet? 
Sixpounder 
Hate Me! 
Silent Night, Bodom Night 
Needled 24/7 
Everytime I Die 
Halo of Blood 
Scream for Silence 
Living Dead Beat 
Lake Bodom 
Downfall 
In Your Face 


Sitten illan odotettu hetki ja Nightwish. Tätä tänne tultiin tänään katsomaan ja mikä ilta tästä saatiinkaan. Yli 23 000 katsojan edessä esiintynyt yhtye oli yhdellä sanalla sanoen loistava!Suuri lava, tyylikkäät valot ja pyrot loivat näyttävyyttä ja illan konsertti myös kuvattiin dvd-julkaisua varten. Kuvauskalustoa oli paikalla valtavasti, joten tuotantoon oli kyllä panostettu ihan tosissaan.
Parin tunnin setissä pääpaino oli uusimmassa Endless Forms Most Beautiful -albumissa ja upeastihan tämän levyn kappaleet taittuivat livetilanteeseen. Yhtye kuulosti ja näytti todella hyvälle, laulajatar Floor Jansenin loistaessa tähtenä pimenevässä illassa. Jansen oli näyttävä upeassa sinivalkoisessa mekossaan ja laulu tuntui lähtevän suoraan sydämestä, sillä niin huikeita tulkintoja illan aikana kuultiin. Yleisö eli hienosti mukana koko ajan ja tunnelma oli huipussaan. Lavan taustan upea videoseinä oli näyttävä ja koko keikan ajan nähty kappaleiden runsas kuvitus loi upeaa visuaalisuutta esitykseen.Setissä riitti kohokohtia vaikka kuinka. Runsaiden pyrojen sävyttämä Stargazers nousi illan parhaimmistoon, ollen todella kova veto. Sleeping Sun soi Jansenin laulamana huikean hienosti, samoin Marco Hietala onnistui luomaan vähintään yhtä vahvan tunnelman laulamaansa The Islanderiin. Myös Ghost Love Score on aina vaan yhtä upea. Settilistalta oli uusien kappaleiden tieltä karsittu pois monta ”vakioliveä”, kuten Nemo ja Wish I Had an Angel.  Sen sijaan tuoreet My Walden ja Alpenglow puolustivat paikkaansa setissä täydellisesti. Loppuun oli säästetty sitten jotain tyylikästä ja mahtipontista. Endless Forms Most Beautiful -levyn pitkä päätöskappale The Greatest Show On Earth oli mykistävän upea vaihtelevine osuuksineen ja ilotulituksineen. Pysäyttävä kokemus ja aivan vertaansa vailla oleva live-esitys kruunasivat illan.
Shudder Before the Beautiful 
Yours Is an Empty Hope 
Amaranth 
She Is My Sin 
Dark Chest of Wonders 
My Walden 
The Islander 
Élan 
Weak Fantasy 
Storytime 
Endless Forms Most Beautiful 
Alpenglow 
Stargazers 
Sleeping Sun 
Ghost Love Score 
Last Ride of the Day 
The Greatest Show on Earth (Chapter 1: Four point Six, 2: Life, 3: The Toolmaker)


Nightwish oli Ratinassa vähintäänkin niin hyvä, kuin osasin odottaa. Kuluva kesä ei ole tarjonnut paljonkaan lämpöä ja aurinkoa, mutta hienoja keikkoja senkin edestä.

2 kommenttia:

  1. Yksi oli joukosta possa Insomniun joka esiintyi Joensuussa

    VastaaPoista
  2. Insomnium on kyllä hyvä ja pari keikka-arviota heiltä löytyy tästäkin blogista. Tampereella oli pitkä ilta jo kolmellakin bändillä, joten ihan passeli paketti oli näinkin!

    VastaaPoista