sunnuntai 16. elokuuta 2015

Laphroaig 21 yo, exclusively for Friends of Laphroaig

Laphroaigin juhlavuoden viskijulkaisut saivat jatkoa nyt 21-vuotiaan pullotteen muodossa. Keväällä julkaistu Laphroaig 15 yo oli ainakin ihan maukas tapaus, joten odotukset olivat suhteellisen korkealla. 21 yo on pullotettu kätevän kokoisiin 35cl pulloihin ja viski julkaistiin juhlistamaan 21 vuotta sitten perustettua Friends of Laphroaig -klubia.

Laphroaig 21 yo, 48,4%. Distilled 1993. Matured in first fill ex-bourbon barrels, (kiln-dried and air-dried American oak barrels). Exclusively for Friends of Laphroaig.


Tuoksu on vahvapiirteinen, raikas ja kevyen turvesavuinen. Sitrusta, suolaisuutta, kermatoffeeta. Paahtunut tammen vivahde nousee esiin. Tervaa. Raikas trooppinen hedelmäisyys pyörii runsaana ympärillä.

Maku on syvä ja herkullinen. Viskin suutuntuma on öljyinen ja todella täyteläinen. Hieno runsas hedelmäisyys, ananas, kuivattu aprikoosi. Vaniljajäätelöä ja aavistus tervaisuutta. Turvesavuisuus voimistuu hiljalleen taustalla.

Jälkimaku jatkuu maukkaana ja vahvana. Turvesavu nousee nyt enemmän pintaan voimistuen sopivan tuhdiksi. Öljyisyys on huomattavaa. Hedelmäisyys ja runsaahko tammi pysyvät hyvin sopusoinnussa. Merellisen raikas ja suolainen tuulahdus nousee esiin. Maku jatkuu vahvana kauan!

Onpas hyvä Islay-viski. Hieno ja tasapainoinen kokonaisuus, huikea täyteläisyys. Vaikka aiemmin julkaistu 15 yo oli jo oikein hyvä, niin nyt pistettiin kyllä heittämällä paremmaksi. Iso viski!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti