keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Blind Guardian - Nosturi, Helsinki 2.6.2015


Kesäkuun ensimmäinen viikko on usein varsin vilkasta konserttiaikaa, niin myös tänä vuonna. Omalla kohdallani viikolle mahtuu keikkoja neljänä päivänä.

Tiistai-iltana Nosturissa lähdettiin liikkeelle hieman harvinaisemman Suomen kävijän parissa, sillä saksalaisen Blind Guardianin edellisestä visiitistä maahamme taitaa olla jo nelisen vuotta ja edellisestä klubikeikasta aikaa on vierinyt jo kymmenen vuotta. Yhtyettä oli selvästi odotettu, joten Nosturi olikin ilahduttavasti aivan täynnä metallin nälkäisiä faneja.Jo 1980-luvulla perustetun Blind Guardianin musiikki on sekoitus melodista powermetallia ja pitkien kappaleiden progevivahteita. Fantasiamaailmoissa liikkuvissa sanoituksissa innoitusta on haettu mm. J.R.R. Tolkienin tarinoista.

Nosturin keikasta muodostui upea melodisen metallin juhla ja hienon yleisön myötävaikutuksella melkoinen yhteislauluilta. Yleisö eli mukana kappaleissa kiitettävästi ja runsas ”kuorolaulu” kaikui salissa lähes kappaleessa kuin kappaleessa. Yhtye kiitti tuesta ja saimme kuultavaksi pitkän, yli kahden tunnin keikan. Blind Guardianin suoritus oli tasaisen vahvaa alusta loppuun ja helppohan tällaisessa ilonpidossa oli viihtyä. 18 kappaletta sisältänyt setti ei juuri hengähdystaukoja tarjonnut, ellei sellaiseksi lasketa setin keskellä kuultua akustista Miracle Machinea.


Huippukohdiksi nousivat vauhdikas Nightfall, jylhä Valhalla ja tyylikäs The Bard’s Song. Yleisön antaumuksellinen laulu näissä kappaleissa nosti kappaleet aivan huikeisiin mittoihin. Ensimmäisen Encore-osion päättänyttä Valhallaa yleisö jäi laulamaan yhtyeen poistuessa lavalta – ja laulu jatkui, kunnes bändi palasi toista encorea varten!

Illan konsertti myös äänitettiin yhtyeen tulevaa livejulkaisua varten. Aika sitten näyttää, päätyykö tämä keikka tai osia siitä julkaistavaksi. Toivottavasti, sillä niin upea oli Nosturissa meininki!Nosturin portaikossa, kohti alakerran narikkaa ja uloskäyntiä matelevassa jonossakin kaikui vielä reipas yhteislaulu,

”Valhalla, deliverance
Why've you ever forgotten me
Valhalla, deliverance
Why've you ever forgotten me

Valhalla, deliverance
Why've you ever forgotten me
Oh, Valhalla”


Hieno ilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti