perjantai 15. toukokuuta 2015

Glenmorangie Pride 1978


Helsingin Punavuoren Ahveneen oli rantautunut harvinainen ja arvokas Glenmorengie Pride 1978. Pullon hinta huitelee maailmalla 5000 euron kieppeissä, mutta Ahvenessa järjestetyn tastingin yhteydessä tämän erikoisuuden pääsi maistelemaan ihan kohtuulliseen hintaan.

Pride on tislattu vuonna 1978 ja pullotettu 2012. Kypsytykseen on käytetty ensin 19 vuoden ajan amerikkalaisia ex-Bourbontynnyreitä, jonka jälkeen viski on viettänyt vielä 15 vuotta ranskalaisissa viinitynnyreissä. Kaikkiaan pullotteeseen käytettiin viiden tynnyrin sisällöt ja pulloja kertyi myyntiin 700 kpl.

Glenmorangie Pride 1978, 47,4%. 34 yo, Bottled 2012. Matured 19 years in ex-Bourbon casks + 15 years in French claret wine casks. 700 bottles.


Tuoksu on hento ja melko sulkeutunut. Maitokahvia, kevyttä maltaisuutta, kypsiä hedelmiä. Taustalta nousee esiin vahvan kahvin ja tumman suklaan sävyjä. Tammi vaikuttaa ympärillä intensiivisenä.

Maku on vahva ja täyteläinen. Runsas maitosuklaa ja tyylikäs viinin vivahde. Reipas maltaisuus. makeaa maustaisuutta ja kevyt kukkainen vivahde.

Jälkimaussa viinimäisyys, tammi ja maltaisuus luovat hienon kokonaisuuden. Moninainen kuivattujen hedelmien kirjo aukeaa taustalta hienosti. Huikean pitkä ja kestävä maku.


Upea kokonaisuus, mutta rehellisyyden nimissä ei lähellekään hintansa arvoinen (kuten ei toki mikään muukaan viski tällaisessa hintaluokassa).  Ilman hintalappua hieno tuote ja nautinnollinen viski, mutta ainakin omalla kohdallani tällainen luxustuotebrändäys ja ökyhinnoittelu laskee markkinointikoneistojen pisteitä rutkasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti