torstai 28. toukokuuta 2015

Aureum 1865 Grave Digger Edition 6 yo Single Malt

Kolmas ja tällä erää viimeinen rockviski vie meidät Saksaan ja lasissa on nyt paikallisen Ziegler-tislaamon Single Malt. Tislaamon Aureum-viskisarjasta löytyy kuusivuotias erikoispullote, joka on nimetty saksalaisen Grave Digger -yhtyeen mukaan. Laulaja Chris Boltendahl on luotsannut yhtyettään jo vuodesta 1980 asti ja perinteisen metallin ilosanomaa julistetaan nyt siis myös viskin muodossa. Aureum 1865 Grave Digger Editionin kypsytyksessä on käytetty erilaisia tynnyreitä, ainakin ex-Bourbonia ja ex-Sherryä. Tammen lisäksi löysin jostain mainintaa myös kastanjatynnyreiden käytöstä.

Aureum 1865 Grave Digger Edition, aged 6 years.  43%. Single Malt Whisky.


Tuoksussa tuntuu kevyttä viljaisuutta ja ylikypsää trooppista hedelmää. Raa’ahko melko hapan marjaisuus. Kuivaa tammea ja japsiviskityylinen liimamainen vivahde.

Maku on makea ja kypsän hedelmäinen. Tuore puu tuntuu vahvana. Toffeeta, pihkaa, kevyt sherryn vivahde. Kypsä päärynäisyys nousee runsaana esiin.

Jälkimaussa puu tuntuu edelleen melko hallitsevana, mutta kokonaisuuteen sopivana. Hapahko hedelmäisyys, sitrus. Kuivaa viljaa ja makea suklainen vivahde.

Tämä kosketus saksalaiseen viskiin tarjosi ihan positiivisen yllärin ja Grave Digger Edition oli ihan kivaa juotavaa. Ei nyt toki mikään suuri viskielämys, mutta odotuksiin nähden päästiin vahvasti plussalle.

3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Vaikuttaa huomattavasti paremmalta, kuin oma kosketukseni ko. tislaamon perusversioon.

  (Sori, ekassa kommentissa linkki meni jotenkin väärin. Sen takia poistettu)

  VastaaPoista
 3. Jep. Tässä Grave Diggerissä on kyllä hyvin onnistuneet tynnyrivalinnat. Maistelin vierellä verrokkina samaisen tislaamon viisivuotiaan ja se jäi kyllä melko vaisuksi. Tarkempia nuotteja siitä en kirjoitellut.

  Sopivasti ikää ja hyvät tynnyrit, niin kyllä tällä tislaamolla ihan potentiaalia on!

  VastaaPoista