sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Dragonforce, Thunderstone - Nosturi, Helsinki 9.4.2015Brittiläinen powermetal-ryhmä Dragonforce ei ole itselleni genressään ihan tutummasta päästä, mutta kun sattuman kautta tarjoutui tilaisuus lähteä yhtyeen Nosturin keikalle, niin mikä ettei. Lisämielenkiintoa iltaan toi pitkän tauon jälkeen aktivoitunut kotimainen Thunderstone.

Thunderstone avasikin pelin ihan mukiinmenevästi. Yhdeksän kappaleen setti oli hyvä ja vähäisestä keikkailusta huolimatta bändillä oli homma ihan riittävän hyvin hanskassa. Laulaja Pasi Rantanen osoitti olevansa maamme hevivokalistien kärkikastia. Uutta Thunderstone-albumiakin lienee lähiaikoina luvassa ja siinäpä onkin sitten oiva paikka vaikkapa omalle kiertueelle.

10.000 Ways 
Tool of the Devil 
Fire and Ice 
Forevermore 
Virus 
Break the Emotion / Let the Demons Free 
Face in the Mirror 
Roots of Anger 
Until We Touch the Burning Sun 


Sitten Dragonforce. Yhtye on tullut tunnetuksi varsin nopeatempoisista kappaleistaan, joten vauhdikasta kitaristien ilotulitusta oli siis luvassa.


Illan aikana kävi selväksi, että kitaristien show tämä olikin. Laulaja Marc Hudson jäi selvästi kitaristikaksikon varjoon, eikä miehen hieman hentoinen ääni muutenkaan oikein vakuuttanut. Kitaristit Herman Li ja Sam Totman sen sijaan pyörittivät omaa reipasta showtaan läpi keikan hurjalla vauhdilla. Kappaleiden hienot melodiat ja tilulilu-soolo jos toinenkin olivat viihdyttävää seurattavaa.


Kappaleista parhaiten esiin nousivat upea Valley of The Damned, Three Hammers ja keikan päättänyt vauhtirevittely Through The Fire And Flames. Settilistan erikoisuudesta vastasi cover Ring Of Fire, joka oli lievästi sanottuna erilainen kuin Johnny Cashin esittämänä :)

Defenders 
Fury of the Storm 
Three Hammers 
Operation Ground and Pound 
Seasons 
Symphony of the Night 
Heroes of Our Time 
The Game 
Cry Thunder 
Valley of the Damned 
-------------
Ring of Fire 
Through the Fire and Flames 

Kokonaisuutena Dragonforce ja Thunderstone tarjosivat viihdyttävän illan vauhdikkaan voimametallin parissa. Voisi sitä torstai-iltaansa huonomminkin viettää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti