maanantai 23. maaliskuuta 2015

Sabaton, Lost Society - Pakkahuone, Tampere 20.3.2015


Loppuunmyyty Pakkahuone ja Ruotsin pansaaripataljoona Sabaton. Tässäpä maukkaat lähtöasetelmat perjantai-illan viettoon.

Ennen odotettua Sabaton-vetoa lavalla vuoronsa sai kotimainen Lost Society.


Kuultiin tiukka kolmevarttinen perinteistä trashia ja niin vahvalla asenteella bändi lavalla riehui, että harvoin vastaavaa näkee. Energiaa pursunnut esitys toi mieleen vaikkapa 1980-luvun Anthraxin. Kovalla volyymilla tuutattu ilotulitus kärsi kuitenkin hieman kappalemateriaalin tasapaksuudesta ja iloisesta meiningistä huolimatta keikan loppupuolella meno alkoi tuntua hieman puuduttavalle. Voisin kyllä toki katsoa bändin uudemmankin kerran.


Sitten Sabaton.


Lava oli näyttävä, jonka keskiössä tilaa hallitsi rumpukorokkeen virkaa toimittanut panssarivaunu. ”Esi-introna” kuultu EuropenThe Final Countdown säväytti yleisön hereille sillä tiedossa oli, että sitten lähtee. Ghost Division rävähti käyntiin tuttuna avauksena ja heti kävi varsin hyvin selväksi, että nyt mennään eikä meinata. Bändi oli vauhdissa, mutta niin myös Pakkahuoneen täyteinen yleisö. Tunnelma kohosi illan aikana aivan huikeaksi.Settilista noudatteli Heroes-kiertueen runkoa ja odotetusti Suomi-aiheiset kappaleet olivat mukana. Soldier Of 3 Armies, White Death ja varsinaisen setin päättänyt Talvisota saivat yleisöltä arvoisensa vastaanoton.

Tämä kolmas näkemäni Sabaton-keikka sisälsi kaikkea sitä, missä tämä yhtye on parhaimmillaan. Hienoja kappaleita, näyttävää esiintymistä, hauskoja välispiikkejä, sekä vahvaa bändin ja yleisön vuorovaikutusta.

Sabaton otti jälleen yleisönsä ja sotahistoriassa liikkuvista sanoituksista alkaa kohta olla opiskeltuna ainakin jonkinlainen toisen maailmansodan knoppitietouden oppimäärä. Primo Victoria ja Normandian maihinnousun päiväys soivat päässä vielä pitkään kotimatkalla…

 6th of June 1944
Allies are turning the war
Normandy state of anarchy
Overlord"

Jälleen viihdyttävä ilta ruotsalaisen heavyn parissa.

The Final Countdown 
The March to War 
Ghost Division 
To Hell and Back 
Carolus Rex 
40:1 
Gott Mit Uns 
The Art of War 
Resist and Bite 
Far from the Fame 
Soldier of 3 Armies 
White Death 
Swedish Pagans 
Talvisota 
Encore:
Night Witches 
Primo Victoria 
Metal Crüe 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti