tiistai 3. maaliskuuta 2015

Ensiferum, Frosttide - Pakkahuone, Tampere 27.2.2015


Tampereen Pakkahuoneella koettiin varsin mukavat folkmetalli-iltamat. Ensiferum julkaisi uuden One Man Army -albuminsa vain viikkoa ennen tätä keikkaa, joten luvassa oli uuden materiaalin live-esityksiä heti tuoreeltaan. Uusi Enska-levy on aina tapaus ja keskustelua riittää. Tälläkin kerralla uutuus on kerännyt niin kehuja kuin haukkuja ja levyn itse muutamaan kertaan kuunnelleena tykkään kyllä kovasti. Lähtökohdat illalle olivat siis varsin otolliset.

Ennen Enskaa lavalla nähtiin (tai olisi nähty) kaksi ryhmää. Saavuimme paikalle juuri, kun Whispered lopetteli omaa settiään. Siitä ei siis nyt sen enempää.

Illan toisena bändinä lavan nappasi haltuun jyväskyläläinen Frosttide. Tyylilajina yhtyeellä on melodinen epic/dark /folk-metal ja bändin toinen albumi Blood Oath julkaistiin juuri keikkapäivänä. Uusi levy oli ennakkokuunneltavissa netissä jo ennen varsinaista julkaisua ja ihan hyvän kiekon pojat ovat taas vääntäneet.

Frosttide

Keikalla kuultiin materiaalia tasaisesti molemmilta julkaisuilta ja ihan hyvältähän tuo pääosin kuulosti. Miinuksena livesetissä oli monien kappaleiden samankaltaisuus ja keikan tasapaksuus. Levyltä kuunnellessa erilaisia vivahteita tuntuu löytyvän kappaleista enemmän, mutta livenä nämä tuntuivat hukkuvan johonkin äänimassan alle. Potentiaalia tällä ryhmällä kyllä lajissaan on.Ensiferum aloitti odotetusti uuden albumin avausraidalla Axe Of Judgement ja heti perään kuultiin levyn mainio kakkkosbiisi Heathen Horde. Yleisö oli vielä tarkkailuasemissa ja Enska-keikalle suhteellisen rauhallista. Olisiko niin, että uudet kappaleet olivat vielä hieman tuntemattomia. Bändi esiintyi varmasti ja tyylikkäänä musiikin ollessa hyvien soundien avittamana selkeästi pääosassa. Näyttävät valot loivat lisätunnelmaa. Muutaman kappaleen jälkeen yleisöönkin saatiin eloa, kun Ahti-kappaleen tahtiin pyörinyt moshpit saatiin liikkeelle.Uuden levyn parhaimmistoon lukeutuva Two Of Spades ja edellisen Unsung Heroes -pitkäsoiton rauhallisempi nimikappale soivat mallikkaasti. Myös Unsung Heroesin Burning Leaves oli livenä erinomainen. Varsinaisen setin päätti liki kymmenminuuttinen Victory Song ja kyllähän tämä teos oli jälleen varsin vahvaa Ensiferum-näyttöä.

Muutamat ”pakolliset” encoret toki saatiin ja viimeisenä kuullun Ironin jälkeen saattoikin todeta puolentoista tunnin kuluneen varsin viihdyttävästi. Hyvä ilta maukkaan folkmetallin parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti