sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Snovonne, Amendfoil - Suistoklubi, Hämeenlinna 29.1.2014


Suiston torstai-illassa nähtiin pari mielenkiintoista yhtyettä, Snovonne ja Amendfoil.

Illan avasi toista levyään valmisteleva kotimainen Amendfoil. 45 min setti sisälsi materiaalia yhtyeen debyytiltä Skyline Escape, sekä peräti kuusi uutta kappaletta, jotka saivat Suistolla ensiesityksensä. Amendfoilin musiikkia on hieman vaikea pistää vain yhteen kategoriaan, sillä niin saumattomasti metal, rock, stoner, yms. vaikutteet sulautuvat yhteen. Raskaaseen ilmaisuun on upotettu hyviä melodioita ja jopa bändiä entuudestaan tuntematta juonesta sai Suistolla suht hyvin kiinni.Sitten slovakialaistaustainen Snovonne.


Suiston blogista lainattu esittely kertoo näin: Snovonne on slovakialais-jenkkiläinen metalli-rockbändi, jossa nyttemmin soittaa kitaristi myös Suomesta. Samuli T. Mäkelä on Turenkilainen kitaristi ja säveltäjä, jonka tuotoksia voi kuulla niin metallibändien levyillä kuin kansainvälisissä tv-tuotannoissakin! Snovonnen musiikki on kunnianhimoinen sekoitus raskaita ja kevyitä riffejä sovitettuna herkkiin ja sydäntäsärkeviin melodioihin, jotka tuodaan esiin tummasävyisellä eleganssilla.
Jokaisen kirjoitetun ja lauletun sanan takana on luihin ja ytimiin ulottuva tunne ja omistautuminen. 
Rock ja metalli ovat Snovonnen kotisatamia, mutta kuten itse laulajatar Snovonne sanoo genreistä: "Riippuu ihan siitä, mitä biisi kulloinkin kaipaa.".


Snovonne tarjosi setissään juurikin sitä, mitä ennakkoon ajattelin. Monipuolisia kappaleita, teatraalista esiintymistä ja laadukasta soitantaa. Viihdyttävä esitys imaisi mukaansa ja tyylien kirjo piti mielenkiintoa yllä. Bändi oli vakuuttavan hyvä ja laulajatar ”Sno” valloitti paketin keskipisteenä.  Raskaat riffit sulautuivat musikaalivaikutteita sisältäviin kevyempiin melodioihin saumattomasti. Teatraalisuus ja kappaleiden vaihtelevuus toivat mieleen vanhan Alice Cooper -tuotannon. Myös goottiromantiikka oli vahvasti läsnä.

Hyvätunnelmainen ja vahva veto, vaikka arki-iltana yleisöä oli vain kourallinen.  Toivottavasti tästä bändistä kuullaan vielä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti