maanantai 16. helmikuuta 2015

Amaranthe, Cypher 16 - Pakkahuone Tampere 11.2. & The Circus Helsinki 14.2.2015

Helsinki

Amaranthe on ollut viime vuosina ahkera vieras maamme keikkatarjonnassa ja samalla myös täällä blogissa. Uuden Massive Addictive -levyn tiimoilta kiertävä ryhmä saatiin nyt helmikuussa maahamme viidelle keikalle, joista kävin katsomassa kaksi.

Aiemmin näkemilläni Amaranthe-keikoilla olen toivonut yhtyeeltä pidempiä ja monipuolisempia keikkasettejä ja nyt odotus palkittiin. Kolmannen albumin myötä materiaalia alkaa olla keikoille vähintäänkin tarpeeksi, joten Tampereella ja Helsingissä kuultiin pisimmät ja parhaat näkemäni Amaranthe-vedot.

Tampere

Tampere

Tuore Massive Addictive-albumi oli vahvasti edustettuna ja hyvä niin. Tampereella settiin oli napattu tältä levyltä kuusi kappaletta ja Helsingissä vielä yksi enemmän. Liveversiot toimivatkin mallikkaasti ja oikeastaan koko albumi alkoi näiden keikkojen myötä avautua nyt toden teolla. Hienoimmin uusista kappaleista toimivat avausbiisinä kuultu Digital World, melodinen Trinity, kaunis Over And Done, sekä jämäkkä Massive Addictive.

Myös koko yhtye tuntuu saaneen tuoreesta materiaalista lisää virtaa, sillä lavalla nähtiin entistä vankempi ryhmä. Laulajatar Elize Ryd oli aivan liekeissä heittäytyen kappaleisiin hyvällä sykkeellä ja samaa voi sanoa toki koko yhtyeestä. Laulun ”örinäosaston” hoitava Henrik Englund on livetilanteessa vahvasti esillä ja Jake E täydentää laulutrion herkullisen monivivahteiseksi.  Nyt bändillä on tarjota niin viihdyttävää settiä, että pitkästymään ei todellakaan ehdi. Tampereella kuultiin kaikkiaan 17 kappaletta ja Helsingissä vielä kolme enemmän. Puolitoista tuntia kului kuin siivillä. Helsingin Circuksessa esitystä tehostettiin vielä klubitilassa toki hillityillä, mutta silti tehokkailla pyroefekteillä.

Tampere

Helsinki

Äänentoisto kummallakin keikalla oli huikea hyvä, samoin lavan valaistus toi yhtyeen aiempaa enemmän esiin. Aiempien keikkojen runsaasta strobovälkkeestä oli onneksi nyt luovuttu.
Amaranthe jatkaa nousujohteisessa kiidossa ja mikäs siinä, sillä niin viihdyttävää settiä näillä keikoilla tarjoiltiin.

Helsinki

Helsinki

Tampere

Tampere

Tampere

Helsinki

Tampere

Helsinki

Helsinki

Tampere

Helsinki (setlist.fm)

Molemmilla keikoilla illan avasi brittiläinen Cypher 16, joka ei onnistunut säväyttämään.

Cypher 16, Helsinki

Tasapaksussa materiaalissa ei ollut oikein mitään tarttumapintaa, eikä yhtyeen esityksestä jäänyt kyllä jälkipolville mitään kerrottavaa. No, kuultiin puoli tuntia tylsää tusinaheviä, mutta miksi ja kenelle? Nämä illat olivat täysin Amaranthen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti