maanantai 5. tammikuuta 2015

Kinclaith 1967, G&M "Old Map Label"

Lasissa viskiä Kinclaithin tislaamolta. Mikä Kinclaith? Tämä Glasgowssa sijainnut tislaamo oli varsin lyhytikäinen, sillä se oli toiminnassa vuodesta 1958 vuoteen 1975. Tislaamo valmisti täyteläistä ja jopa aavistuksen savuista Lowlandin mallasviskiä ja leijonanosa tuotannosta käytettiin Long John -blendiin. Virallisia tislaamopullotteita ei käsittääkseni ole ja harvassa ovat myös yksityisten pullottajien tuotteet. Tässä ensikosketukseni Kinclaithin viskiin, Gordon & MacPhailin pullottamana…

Kinclaith 1967, 40%. Gordon & MacPhail Connoisseurs Choice  ”Old Map Label”.


Tuoksua hallitsee hapahko trooppinen hedelmäisyys. Maltaisuus on kevyttä. Raikasta yrttisyyttä, kiva herukkainen vivahde. Makea kukkaisuus pyörii kokonaisuuden ympärillä.

Maku on pehmeä ja ihan maukas. Hedelmäinen makeus ja vahvahko suolaisuus taistelevat tilasta. Suutuntuma on öljyinen, mutta viskin runko jää kevyeksi. Tuoksun tavoin esiin nousee herukkaista raikkautta.

Jälkimaku jatkuu seesteisenä ja melko makeana. Kevyt tammisuus nousee mukaan. Kevyt makuprofiili vaatii nyt veronsa, eikä maku jaksa kantaa kovinkaan pitkään.

Sarjassamme ihan kiva ja helposti juotava viski, mutta tässä tapauksessa viskin historiallinen arvo oli kuitenkin se isoin juttu. Toista Kinclaithia tuskin ihan heti kohdalle osuu…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti