maanantai 15. joulukuuta 2014

Mad Juana (feat. Sami Yaffa) - Suistoklubi, Hämeenlinna 13.12.2014
Jos käsite ”maailmanmusiikki” olisi yksi bändi, se voisi olla Mad Juana (USA). Sami Yaffan (Hanoi Rocks, Pelle Miljoona, Michael Monroe) ja laulajatar Karmen Guyn luotsaama yhtye on huikea sekoitus erilaisia musiikkityylejä. Bändin musiikissa voi kuulla vaikutteita esimerkiksi slaavilaisesta mustalaismusiikista, punkista, reggaesta, skasta, funkysta, etelä-amerikkalaisesta tangosta tai vaikkapa flamencosta. Tämä musiikillinen runsaudensarvi kiedottiin Suistolla maukkaasti yhteen peräti kahdeksanhenkisen yhtyeen toimesta.Mad Juana rakentuu selvästi Yaffan ja Guyn ympärille, mutta pelkiksi taustamuusikoiksi ei muukaan bändi jäänyt. Esim. puhallinsoittimet (trumpetti ja saksofoni) saivat illan aikana runsaasti tilaa ja kokonaisuutta täydennettiin mm. haitarilla.Karmen Guyn samettisessa äänessä oli juuri sopivasti karheutta mukana ja vahvalla tunteella vedetyistä kappaleista paistoi esiintymisen ilo.
Puolitoistatuntinen keikka ei suvantovaiheita tarjonnut ja tempo säilyi kovana läpi setin. Usein kappaleet vedettiin putkeen ilman taukoja ja vain silloin tällöin lyhyet välispiikit katkaisivat musiikki-iloittelun.


Encoreiksi oli säästetty pari coveria. Stevie Wonderin Superstition oli mukava funk-pala ja viimeisenä kuultu Those Were the Days -klassikko soi komeammin kuin vaikkapa Leningrad Cowboysilla konsanaan.

Mad Juana toi auringon joulukuun pimeyteen. Virkistävän erilainen ja maukkaan viihdyttävä keikka.+ Superstition & Those Were the Days

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti