tiistai 2. joulukuuta 2014

Glenlivet (Minmore) 1988 24 yo (+Raskasta Joulua)

Viime perjantaina julkaisemastani Raskasta Joulua -konserttiraportista kehkeytyi yllättäen melkoinen hitti. Parin Facebook-linkin avittamana julkaisu rikkoi heti julkaisupäivänään blogini päivittäisen kävijäennätyksen ja parissa päivässä tuo keikkaraportti oli noussut luetuimmaksi jutuksi blogini liki kuusivuotisen historian aikana. On tuo somen voima vaan ihmeellinen, jopa tällaisessa pienessä harrastejutussa. Kiitokset kaikille sivuillani käyneille ja tervetuloa uudestaankin!
Erityiskiitokset vielä Raskasta Joulua ja Elize Ryd.Nyt on viskin paikka.

Glenlivet (Minmore) 1988 24 yo, 53,9%. Bottled Feb 2013. Claret cask. 258 bottles. Cadenhead's.


Tuoksussa tuntuu runsaasti sitrusta, johon kypsä banaani tuo makeutta. Persikkaa, mehukasta aprikoosia. Kiva hedelmien ilotulitus. Viinimäisyys on yllättävän piilossa, mutta nousee hiljalleen taustalta kevyenä esiin tuoden happamuutta. Maltaisuus on puhdaspiirteistä.

Maku on voimakas ja kivan makea. Trooppiset hedelmät hallitsevat. Persikkaa, appelsiinimarmeladia, sokerisiirappia. Kuivahko maltaisuus sulautuu kauniisti kokonaisuuteen. Suutuntuma on öljyinen ja runsas.

Jälkimaussa viski säilyttää makeutensa hyvin. Makeaa sitrusta, vaniljaa, sekä hapahko herukkainen puraisu. Vasta aivan lopussa maku kuivahtaa ja hennon viinimäisiä piirteitä sekä kevyesti tammea nousee esiin.

Maukas, puhdaspiirteinen ja tasapainoinen Glenlivet. Jotain vivahteikkuutta jäin kuitenkin kaipaamaan, mikä olisi nostanut tämän viskin aivan huippukategoriaan. Laadukas viski tässä on kuitenkin käsillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti