maanantai 22. joulukuuta 2014

Blues Pills, Kaleidobolt - Tavastiaklubi, Helsinki 19.12.2014


Ruotsista on aina saatu hyvää musiikkia, niin myös tällä kerralla. Blues Pillsin debyyttialbumi julkaistiin kesällä ja sen jälkeen yhtye on valloittanut kuulijat ja kriitikot ympäri Eurooppaa. Bändin psykedeelinen bluesrock toimiikin levyllä hienosti ja laulajatar Elin Larssonin sopivan rosoinen ja vahva ääni sopii kappaleisiin kuin nenä päähän.


Blues Pillsin ensivisiitti Helsinkiin oli alun perin buukattu pieneen On The Rocksiin, mutta keikan myytyä nopeasti loppuun se siirrettiin kovan kysynnän vuoksi Tavastialle. No, myös Tavastia oli loppuunmyyty ja luvassa oli hieno rockilta.

Illan avasi itselleni entuudestaan tuntematon, Helsingin kotipaikakseen ilmoittama Kaleidobolt, jonka progressiivinen raskas rock soljui toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Keikka, josta ei jäänyt mieleen oikeastaan muuta kuin parin kappaleen vaikutteet Black Sabbathin alkuaikojen tuotannosta.

Kaleidobolt

Kaleidobolt

Kaleidobolt

Blues Pills sitä vastoin lunasti sille asetetut odotukset. Kuulimme vahvan keikan ja debyyttialbumin kappaleet avautuivat livetilanteessa hienosti. Pitkiä jamittelujaksoja viljeltiin kappaleisiin sopivasti ja tunnelataus oli käsin kosketeltava läpi keikan. Elin Larsson oli säteilevä ja kappaleiden tulkinnat odotetun vahvoja.


Käytettävissä olevan kappalemateriaalin kapeus on vielä keikkoja vahvasti rajoittava tekijä, joten nyt tyytyminen oli noin kymmenen kappaleen ja reilun tunnin settiin. Tässäkin ajassa bändi kuitenkin osoitti, että sillä on potentiaalia nousta jatkossa vielä vaikka mihin.

Tavastian ilta oli vahvatunnelmainen, sopivan psykedeelinen ja raskas, sekä ennen kaikkea lupauksia herättävä. Tästä yhtyeestä kuullaan vielä!Blues Pills -setin runko. Tyylikästä käsityötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti