perjantai 7. marraskuuta 2014

Bowmore 1999 Mashmen's Selection

Lasissa Bowmorea. Tislaamon Craftmen's Collection -sarjan avaus Maltmen's Selection oli tuhdissa sherryisyydessään loistava, mutta kuinkahan homma toimii ex-Bourbontynnyreissä kypsytettynä?

Bowmore 1999 Mashmen's Selection, 55,7%. Dist. 3.5.1999. Aged 14 years. Five American oak Bourbon barrels. Bowmore Craftmen's Collection, 1500 bottles.


Tuoksu on hyvin samakaltainen kuin Bowmoren Tempest-pullotteissa. Kuivahko turvesavu, raikas sitrus, sekä kevyt yrttisyys. Hiiltynyttä puuta, kuivaa vaniljaa. Taustalla kevyen suolainen vivahde.

Maku on erittäin kuiva ja voimakas. Pieni laimennus onkin paikallaan. Hapan sitruksisuus, kevyt turvesavu. Taustalla raikasta yrttisyyttä, sekä kevyesti tammea. Joku pistävä vivahde.

Jälkimaku jatkuu kuivana ja ”tiukkana”. Hapan sitrus hallitsee. Turvesavuisuus on maltillista ja todella kuivan tuntuista. Vahva greipin maku jää pyörimään.

Hankala viski. Kuivempi ja puhdaspiirteisempi kuin 10yoTempestit, mutta jotenkin kokonaisuus ei oikein aukea. Bourbontynnyrikypsytys dominoi kokonaisuutta omaan makuuni liian vahvasti. Tässä viskissä oli löydettävissä myös samoja (epämiellyttäviä) piirteitä, kuin aiemmin haukkumassani uudessa 17-vuotiaassa. Ei minun juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti