perjantai 17. lokakuuta 2014

Bruichladdich 1984 Redder Still

Maistelussa viiniviimeisteltyä Bruichladdichia.

Bruichladdich 1984 Redder Still, 50,4%. Bottled 2007, 22 yo. First fill American oak / Lafleur’s French Troncais oak. 4080 bottles.


Tuoksun täyttää kypsä hedelmäisyys. Runsas viinimäinen vivahde. Hapahkoa marjaisuutta. Suklaata, tammea, kuivaa sammalta.

Maku on erikoinen makean ja happaman kaksintaistelu. Viinimäiset piirteet tuntuvat hallitsevina. Kypsää hedelmäisyyttä (ylikypsä luumu, kirsikka). Suutuntuma on erittäin pehmeä. Tummaa suklaata, kuivahkoa maltaisuutta. Happamuus nousee koko ajan enemmän esiin.

Jälkimaussa happaman hedelmäiset piirteet vahvistuvat edelleen. Joku suolainen vivahde nousee myös vahvana esiin. Runsas ja makeahkon hillomainen marjaisuus. Lopulta sitruksinen happamuus taittaa makeuden ja loppu on jopa hyvinkin kuiva.

Erikoinen ja vivahteikas Bruichladdich. Makuvivahteita löytyy laidasta laitaan, mutta tasapainoisuuden kanssa on vähän niin ja näin. Ihan hauska ”sekametelisoppa”, joka haastaa maistelijan. Ei tästä kuitenkaan mukavan erilaisesta pakkauksesta huolimatta klassikoksi asti ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti