tiistai 16. syyskuuta 2014

Port Charlotte PC11 Eòrna Na H-Alba

Testissä muuallla hyviä arvioita saanut Bruichladdichin Port Charlotte -sarjan seitsemäs julkaisu.

Port Charlotte PC11 Eòrna Na H-Alba, 59,5%. Travel retail exclusive. Scottish barley, Bourbon/sherry. Heavily peated. 12000 bottles.


Tuoksua hallitsee runsaan tervainen savuisuus. Savusaunaa, palvikinkkua, tervaleijonaa. Makeaa omenaa, hapahkoa sitrusta, salmiakkia. Korkean alkoholiprosentin vuoksi pieni laimennus on paikallaan, jolloin aromit pääsevät avautumaan paremmin.

Maku on miellyttävän makea ja herkullinen. Turvesavuisuus on todella runsasta ja kokonaisuutta hallitsevaa. Vahva tervaisuus. Taustalla makean viinimäisiä vivahteita. Suolaisuutta (salmiakki). Ylikypsää luumua.

Jälkimaussa tervainen savuisuus jatkuu tuhtina. Tummaa suklaata, hapahkoa sitrusta. Kevyesti tammea nousee mukaan. Salmiakkilakritsinen suolaisuus. Vahvuutta riittää hieman laimennettunakin hienosti.

Vahva ja herkullinen Islay-viski. Kokonaisuus on hyvin tasapainossa ja makupaletti toimii lajissaan erinomaisesti. Viski kestää hyvin melko runsaankin laimennuksen ja näin makukirjo avautuu helpommin maisteltavaksi. Vahvoihin viskeihin tottuneille maistelijoille viski toimii toki myös ilman laimennustakin.

Tämän viskin maistelussa oli paljon samaa fiilistä kuin reilut kymmenen vuotta sitten ensi kertaa maistamassani Ardbegin Uigeadailissa. Hienoja viskimuistoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti