tiistai 30. syyskuuta 2014

Edguy, Freedom Call - Tavastia, Helsinki 25.9.2014


Tavastialla koettiin saksalaisen powermetallin juhlaa, kun illan musiikillisesta ilotulituksesta vastasivat Edguy ja Freedom Call.

Freedom Call käynnisti homman jo puoli tuntia Tavastian avautumisen jälkeen, mutta runsaslukuinen yleisö oli hyvin hereillä ja sali täyttyi nopeaan tahtiin.

Hereillä oli myös bändi ja niinpä saimme kuulla varsin pirteän setin. Iloista, melodista ja pilke silmäkulmassa vedettyä keikkaa oli hauska katsoa. Varsin vahvat Helloween-vaikutteet kuuluvat yhtyeen musiikissa selkeinä ja reipas esitys tempaisi yleisön hienosti mukaan ja kaikilla oli varmasti hauskaa. Todella onnistunut keikka ja lämppäribändeille harvinaisesti yleisö oli täysillä mukana.


Freedom Call setti:

Union of the Strong 
We Are One 
Freedom Call 
Heart of a Warrior 
The Quest 
Power & Glory 
Come on Home 
Tears of Babylon 
Warriors 
Land of Light Tobias Sammetin johtama Avantasia oli hieno elokuun alussa Wackenissa ja nyt Tavastialla vuoronsa sai niin ikään Sammetin luotsaama Edguy.


Edguyn tuore Space Police-albumi on varsin mainio ja siltä kuultiinkin mukavasti materiaalia illan keikalla. Love Tygerilla startannut puolitoistatuntinen oli Fredom Callin tavoin viihdyttävä ja varsin hyvä. Setin kohokohtia olivat yleisön toden teolla sytyttänyt Superheroes, mahtipontinen Defenders of the Grown ja upea Vein Glory Opera. Kappaleiden väleissä Sammetin pitkät välispiikit olivat ihan hauskoja ja yleisöä huudatettiin useampaankin otteeseen. Balladiosastolta kuultiin varsin hyvin toiminut Save Me ja ilta niputettiin päätökseen King of Foolsin tahdissa. Keikka myös äänitettiin, joten aika näyttää löytyykö Tavastian meininkiä tulevaisuudessa joltain livejulkaisulta.


Yksi kauneusvirhekin iltaan mahtui. Space Police-albumilla kuultava Falco cover Rock Me Amadeus on kappaleena kammottava ja tiettyhän se oli tungettu mukaan myös livesettiin. En olisi pistänyt yhtään pahakseni, jos tämä hirvitys olisi jätetty soittamatta.


Avantasia setti

Tavastian ilta osoitti perinteisen powermetallin olevan voimissaan ja niin bändit kuin yleisökin tuntuivat nauttivan täysillä. Hyvää viihdettä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti