keskiviikko 13. elokuuta 2014

Wacken Open Air 2014 (osa 3): Torstai 31.7.

Accept, Saxon, Steel Panther, Hammerfall, Skyline


Torstain iltapäivästä W:O:A 2014 saatiin käyntiin myös päälavoilla. Avauksesta vastasi (kuten aina) Skyline, jonka reipasta cover-settiä tuli tällä kerralla kuunneltua hieman sivummalta. Infield (päälava-alue) alkoi täyttyä mukavasti ja väki viihtyi auringossa. Skylinen jälkeen lavalla käväisi ”Metal Queen” Doro Pesch esittämässä Warlock-ajan hittinsä All We Are.

Sitten olikin aika vakiinnuttaa hyvät asemapaikat päälavojen läheisyydestä ja keskittyä illan kovaan kattaukseen: Hammerfall, Steel Panther, Saxon ja Accept.

Hammerfall oli kovassa vedossa ja juhlavuoden kunniaksi kuulimme Glory To The Brave-spesiaalikeikan. Kyseinen albumi soitettiin kokonaisuudessaan ja lavalla nähtiin vierailijoina bändin entisiä jäseniä. Tiukka powermetal-setti upposi hyvin yleisöön, jota oli paikalla tässä vaiheessa jo todella paljon. Ahdasta oli ja tunnelmaa riitti.


1.Child of the Damned
2.The Metal Age 
3.Steel Meets Steel 
4.Stone Cold (with Stefan Elmgren) 
5.I Believe 
6.Unchained (with Patrik Räfling) 
7.The Dragon Lies Bleeding (with Jesper Strömblad) 
8.Glory to the Brave 
9.HammerFall  
10.Any Means Necessary 
11.Blood Bound 
12.Bushido (Live premiere) 
13.Hearts on Fire


Steel Panther tarjosi alapäähuumorin pitkän oppimäärän. Glamrockia härskeillä sanoituksilla, mauttomia välispiikkejä ja screenillä naisyleisön esittelemiä paljaita rintoja. Kappaleiden nimet kuten ”Asian Hooker”, ”Gold Digging Whore” tai ”17 Girls In A Row” kiteyttävät yhtyeen sanoman. Kertakäyttövitsinä ajoittain ihan hauska, toiste en jaksaisi.1.Pussywhipped 
2.Party Like Tomorrow Is the End of the World 
3.Asian Hooker 
4.Just Like Tiger Woods 
5.Gold Digging Whore 
6.Girl From Oklahoma 
7.Community Property 
8.Eyes of a Panther 
9.17 Girls in a Row 
10.Gloryhole 
11.Death to All but Metal 
12.It Won't Suck Itself 
13.Party All Day (Fuck All Night)


Auringon laskettua ja hämärän saapuessa alueelle sai oman vuoronsa pitkän linjan brittijyrä Saxon.


Tällä keikalla kaikki palaset napsahtivat paikoilleen ja keikasta muodostui aivan huikea elämys. Alkupuoli rokattiin pelkistetyissä lavasteissa ja bändi paiskasi ilmoille klassikkoa toisen perään. Vajaan puolen tunnin jälkeen koettiin kuitenkin yllätys. Taustakangas vedettiin sivuun ja takaa paljastui upea lavarakennelma, sekä lisää soittajia. Tästä eteenpäin konsertti vedettiin loppuun vahvistettuna jousikvartetilla, patarummuilla ja kosketinsoittimilla. ”Orkesteriosuuden” aloittanut Crusader oli upea! Tämä jylhä kappale ei ole kuulostanut näin hyvältä koskaan aiemmin. The Eagle Has Landedin aikana katosta laskeutui yhtyeen legendaarinen kotkan muotoinen valoteline ja kappaleen sovitus oli merkillepantavan hieno. Power & The Glory ja Princess Of The Night olivat yhtä juhlaa ja perinteisen heavyrockin vahva tunnussävelmä Denim & Leather päätti täydellisen shown. Saxon tarjosi keikan, joka oli yksi parhaista koskaan näkemistäni!
1.Motorcycle Man 
2.Sacrifice 
3.Heavy Metal Thunder 
4.Solid Ball of Rock 
5.Wheels of Steel 
6.747 (Strangers in the Night) 
with Orchestra Section (4 violions & Orchestral Percussion): 
7.Crusader 
8.Battalions of Steel 
9.The Eagle Has Landed 
10.Power & The Glory 
11.Dallas 1 PM 
12.Princess of the Night 
13.Denim & Leather

Vartin hengähdystauko ja taas mentiin. Accept oli luvannut esittää omalla keikallaan Restless And Wild -klassikkoalbumin kokonaisuudessaan. No, aivan koko levyä ei sitten soitettukaan ja varsinkin Neon Nightsin puuttuminen jäi hieman harmittamaan.
Keikka starttasi juuri julkaistavan Blind Rage-albumin sinkkubiisillä Stampede, joka toimikin hyvänä aloituksena. Puolentoista tunnin settiin oli mahdutettu niin uutta kuin hieman harvemmin soitettua vanhaa tuotantoa ja kyllähän se kelpasi. London Leather Boys, Shadow Soldier ja keikan päättänyt reipas Burning säväyttivät. Lava oli pelkistetty, eikä mitään suurta showta nähty. Musiikki puhui puolestaan. Hyvä ja perusvarma Accept-keikka, josta se viimeinen silaus jäi kuitenkin uupumaan. Tai sitten olin vaan vielä niin fiiliksissä edellä soittaneesta Saxonista.1.Stampede (Live Premiere) 
2.Stalingrad 
3.Losers and Winners 
4.Monsterman 
5.London Leatherboys 
6.Breaker 
7.Shadow Soldiers 
8.Restless and Wild 
9.Ahead of the Pack 
10.Flash Rockin' Man 
11.Princess of the Dawn 
12.Fast as a Shark 
13.Starlight 
14.Pandemic 
15.Metal Heart 
16.Teutonic Terror 
17.Balls to the Wall 
18.BurningLoistava torstai oli näin paketissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti