maanantai 25. elokuuta 2014

Loch Lomond 18 yo (2014)


Loch Lomond on Skottitislaamoiden joukossa melko tuntematon outolintu, joten sen pullotteita on myynnissä varsin edulliseen hintaan. Tislaamon 18-vuotias maksoi Saksassa hieman päälle 30€, joten nappasin sen heräteostona kyytiin. Ostaessani en edes muistanut, että pari vuotta sitten olin tästä samplen maistellut ja heikoksi todennut (arvio täällä). No, tuosta on kuitenkin jo aikaa kulunut, joten annetaan tälle viskille uusi mahdollisuus tuoreen pullotteen ja useamman maistokerran voimin.


Loch Lomond 18 yo, 43% (2014)

Tuoksu on pehmeän maltainen ja raikkaan yrttinen. Raakaa appelsiinia, omenaa ja suklaata. Taustalla kypsää hedelmäisyyttä ja jotain hieman tunkkaista (märkiä lehtiä).

Maku on pehmeä ja makeahkon maltainen. Suklaata, kypsää hedelmäisyyttä, hapahkoa sitrusta. Taustalla hieman katkeraa yrttisyyttä. Kevyt märän pahvin vivahde.

Jälkimaussa kirpeys ja happamuus lisääntyvät. Maku hiipuu melko laimeaksi ja jää lyhyeksi.

Kokonaisuutena tämä Loch Lomond on halpa ja helposti juotava perusmallasviski, mutta eipä juuri muuta. Ikäluokassaan varsinkin jälkimaun osalta viski on varsin vaatimaton. Ei tämä kuitenkaan ole niin kelvoton tapaus, kuin parin vuoden takainen arvioni antoi olettaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti