maanantai 21. heinäkuuta 2014

TNT, Vicky Lovecat - On The Rocks, Helsinki 17.7.2014Norjan tunnetuin hardrock -ryhmä TNT on ollut Suomen keikkapaikoissa varsin harvinainen vieras. Aiemmin yhtye on soittanut vain kerran maassamme, mutta nyt, hieman yllättäenkin yhtyeellä on kasassa 1980-luvulta tuttu ”klassikkokokoonpano” lähes kokonaisuudessaan laulaja Tony Harnellin palattua mikrofonin varteen. (Vuoden 2011 Oulun keikalla laulajana oli Tony Mills).

On The Rocksin illasta oli odotettavissa siis nostalgiantäyteinen setti. Kukapa kasarivuosina heviä kuunnellut ei muistaisi joskus kuunnelleensa jotain TNT:n levyä vinyylisoittimessaan. Vuodet ovat vierineet, mutta bändiä ei ole unohdettu. Rocks täyttyi ääriään myöten.


Illan avasi trio nimeltä Vicky Lovecat. Melodinen poprock soljui liki taustamusiikinomaisena, eikä esitys tarjonnut kappaleita tuntemattomalle kuulijalle oikein mitään tarttumapintaa. Setti päättyi ihan mukavasti vedettyyn Ganes-klassikkoon I Will Stay. Tämä bändi oli hieman väärässä paikassa kasariheviä odottavan yleisön edessä.


Vicky Lovecat

TNT palkitsi yleisön odotuksen vahvalla vedolla. Tony Harnellin ääni on edelleen kunnossa, joskin pientä vuosien mukanaan tuomaa rosoisuutta alkaa olla havaittavissa. Pieni sali ja intiimi ilmapiiri takasivat hyvän tunnelman säilymisen läpi keikan. Keikka oli kyllä kasarifaneille juhlaa ja hittikimaraa riitti koko tunnin ja vartin kestäneen setin ajan. Omalla kohdallani kohokohdiksi nousivat upeat Intuition ja Seven Seas. Yleisö lauloi ja eli hyvin mukana esityksissä.
TNT:n meneillään oleva kiertue juhlistaa 25 vuotta sitten julkaistua Intuition-albumia ja keikan aikana levyltä kuultiinkin viisi kappaletta. Hyvä niin, sillä kyllä tätä mainiota levyä kelpaa kuunnella edelleen, niin levyltä kuin livenäkin!

Lisää tällaisia klubi-iltoja, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti