torstai 17. heinäkuuta 2014

Nøgne Ø Dark Horizon 3. edition

Pitkästä aikaa blogiin myös olutarvio. Kaapista löytyi "sattumalta" muutama pullo Nøgne Ø Dark Horizon 3. editionia ja koska tämän oluen pullotuksesta on kulunut jo kuusi vuotta, oli aika ottaa yksi pullo testiin.

Nøgne Ø Dark Horizon 3. edition. 15,5%. Brewed 3.7.2008. Norwegian Ale with coffee added.Tuoksussa tuntuu paahteinen maltaisuus ja vahva kahvi. Siirappista makeutta. Humalointi tuntuu sopivana ja kuivahkona vivahteena. Kahviliköörimäisiä piirteitä.

Maku on makea ja todella pehmeä. Alkoholi pysyttelee yllättävänkin hyvin piilossa. Kahvi tuntuu vahvana, herkullisena ja kokonaisuutta hallitsevana. Paahdettua mallasta, sopivan rapsakka humala. Vaniljaa, kookosta, sekä siirappista makeutta. Lopussa kiehtova kahvin maku jää kitalakeen pyörimään pitkäksi aikaa.

Herkullinen ja maukkaan kahviliköörimäinen vahva olut. Vuosien kypsytys pullossa on tehnyt tälle todella hyvää. Huikea makuelämys.
Tämän oluen parasta ennen -päiväys on merkitty vuodelle 2018 ja nyt maistetun pullollisen perusteella maun voi odottaa vain paranevan kypsymisen edetessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti