tiistai 10. kesäkuuta 2014

Anette Olzon - Kivenlahti Rock, Espoo 6.6.2014


Ex- Nightwish-solisti Anette Olzon tekee pienen tauon jälkeen paluuta musiikkimaailmaan tuoreen Shine-sooloalbuminsa myötä. Irtiotto Nightwishiin on selkeä, sillä Shinella musiikki on kevyttä ja melodista poprockia. Pariin kertaan kuunneltuna levy ei oikein säväyttänyt, mutta kuinka on asianlaita livetilanteessa?

Vahvan Metsatöllin jälkeen Kivenlahti Rockin esiintymisvuorossa oli siis Anette Olzon (SWE). Tämä keikka sai kunnian olla ensimmäinen uuden soolobändin kanssa, joten jännitystä oli ilmassa.


Settilista keskittyi luonnollisesti Shine-levyn kappaleisiin ja kyllähän tätä oli ihan mukava kuunnella. Anetten hieno ääni pääsi hyvin oikeuksiinsa uuden materiaalin parissa, joskin läpi keikan pientä hermostuneisuutta oli havaittavissa. Ilman virheitäkään ei selvitty, sillä yhden kappaleista (Invincible) Olzon lopetti kesken, koska laulu ei vaan mennyt kuten piti. Laulajatar pyysi mokaansa anteeksi bändiltään ja yleisöltä, jonka jälkeen kappale yritettiin aloittaa alusta, siinä kuitenkaan onnistumatta. Lopulta oli todettava, että ”tämä ei nyt vaan toimi, eli hypätään seuraavaan kappaleeseen”. Tekevälle sattuu ja varsinkin uuden, ennen esittämättömän materiaalin parissa näin voi käydä. Ei siinä mitään, tilanteesta selvittiin ja keikka vietiin loppuun taas hyvissä merkeissä. Shine-albumin kappaleiden lisäksi kuultiin ainakin yksi Björk-cover sekä kaksi uutta, vielä julkaisematonta biisiä. Näistä varsinkin ”Hiding From The Past” (tai jotain sinnepäin) oli setin vahvin esitys. Hyvä ja vahvatunnelmainen veto.


Kokonaisuutena keikasta (kuten levystäkin) jäi kappaleiltaan hieman valju kuva, mutta Olzonin upeaa ääntä oli kyllä toisaalta ihan ilo kuunnella.

Setti (lähde: setlist.fm):

Hear Me 
Falling 
Shine 
Like a Show Inside My Head 
Floating 
Moving Away 
Hiding From The Past 
Strong 
Invincible 
Play Dead (Björk cover)
One Million Faces 
Lies
Hieman myöhemmin festivaalin toisella lavalla Olzon nähtiin vielä duetoimassa The Rasmuksen Lauri Ylösen kanssa kappaletta October & April.

Seuraavana katsomisvuorossa oli meille illan odotetuin esitys, eli Sabaton. Tämän ”ruotsalaisarmeijan” pyroilla kyllästetystä showsta tarkemmin Kivenlahti Rock-raporttini seuraavassa osassa…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti