tiistai 22. huhtikuuta 2014

Turisas, Thaurorod - The Circus, Helsinki 20.4.2014


Melko harvakseltaan kotimaassamme keikkaileva Turisas tuli nähtyä viimeksi Nosturissa joulukuussa. Tuolloin yhteiskeikka Ensiferumin kanssa oli mitä mainiointa folkmetallin juhlaa. Nyt sama parivaljakko valloitti pääsiäispyhänä Helsingin The Circuksen ja hieman sattumankin kautta jälleen paikalla oltiin. Illan aikataulut osoittautuivat keikkaseurueellemme kuitenkin hieman haasteellisiksi ja päätimmekin suosiolla skipata tällä kerralla viimeisenä esiintyneen Ensiferumin osuuden. Turisaksen lisäksi tarkasteluun pääsi kuitenkin illan avannut Hyvinkäältä lähtöisin oleva metalliryhmä Thaurorod.

Thaurorod

Thaurorod oli itselle uusi tuttavuus. Melodinen metalli soi kovaa ja sinänsä ihan hyvin, mutta toisaalta ei kovinkaan omaperäisesti. Heavykliseitä täynnä oleva esitys jäi ainakin kappaleita entuudestaan tuntematta musiikillisesti melko valjuksi, eikä setistä painunut mieleen oikein mitään. Yritystä ja intoa, mutta omaperäisyys loisti poissaolollaan. Eihän tässä bändissä sinänsä mitään vikaa ole, mutta vastaavia ryhmiä mahtuu maailmalla tusinaan ainakin 16kpl.


Turisas täytti Circuksen suuren lavan tyylillä ja näyttävästi. Ensimmäiset kolme biisiä mentiin samalla kaavalla kuin joulukuussa Nosturissa, mutta sitten saatiinkin varsinaista herkkua. Battle Metal -debyyttialbumin The Land of Hope and Glory kuuluu livenä harvoin kuultujen kappaleiden osastoon ja kappale olikin yksi illan huippuhetkistä. Yli kuusi minuuttia vahvatunnelmaista metallitulkintaa. Reipas One More sai yleisön hyppimään, For Your Own Good esitteli tuoreinta albumia ja jälleen keikan keskelle sijoitettu Turisasklassikko Battle Metal jaksaa säväyttää kerrasta toiseen.


Parin tuoreen biisin jälkeen seurasi keikan kohokohta nro 2. Varangian Way-albumin pitkä eepos Miklagard Overture on yksi lemppareistani Turisaksen tuotannossa ja varsin mahtipontisesti soi myös sen liveversio pääsiäissunnuntain illassa.

Encoreiksi oli säästetty Stand Up And Fight-Albumin nimikappale, joka upposikin kuulijakuntaan kuin veitsi sulaan voihin. Lopuksi homma niitattiin pakettiin discomusiikin tahdissa, kun Boney M -cover Rasputin tanssitti metalliyleisöä. Rasputin on kuulunut Turisaksen settiin usein ulkomailla, mutta vain hyvin harvoin kotimaan keikoilla. Hauska ja hyväntuulinen päätös viihdyttävälle ja tasokkaalle keikalle.

Tässä vaiheessa kun varmasti hyvin lämmitetty yleisö jäi odottamaan vielä illan toista pääesiintyjää Ensiferumia, me suuntasimme kotimatkalle näkemäämme tyytyväisinä ja taas yhtä keikkakokemusta rikkaampina.


Ten More Miles
Take the Day!
To Holmgard and Beyond
The Land of Hope and Glory
One More
For Your Own Good
Battle Metal
No Good Story Ever Starts With Drinking Tea
We Ride Together
Miklagard Overture
Encore:
Stand Up and Fight
Rasputin (Boney M cover)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti