lauantai 19. huhtikuuta 2014

Ord 15 yo, Cadenhead's

Glen Ord ei kuulu niihin kaikkein tunnetuimpiin viskitislaamoihin ja omatkin kokemukset ovat tästä hyvin vähäiset (yksi arvio blogissa ennen tätä). Nyt eteen osui kuitenkin Cadenhead’s -pullote, joten avoimin mielin maistamaan. Cadenhead’s näyttää nimeävän viskin pelkästään Ordiksi, ilman tislaamon Glen -etuliitettä.

Ord 15 yo, 57,3%. Cadenhead’s. (5cl mini)


Tuoksu on todella raikas ja runsaan sitruksinen. Tuoreita yrttejä (minttua, sitruunamelissaa). Hyvin kevyt maltaisuus. Puhdasta viljaa. Suolainen vivahde nousee taustalta esiin. Makeaa vaniljaa ja päärynää.

Maku on runsaan vaniljainen. Maltaisuus tuntuu runsaampana kuin mitä tuoksu antoi olettaa. Päärynäjäätelöä, sitrusta, raikkaita yrttejä. Öljyinen suutuntuma.

Jälkimaku jatkuu runsaan sitruksisena, mutta nyt selvästi happamampana. Viskin raikkaus kestää loppuun saakka. Kevyehkö maltaisuus, hento tammen vivahde. Kukkaisuutta. Suutuntuma säilyy öljyisenä.


Ihan kiva. raikas ja puhdaspiirteinen viski, mutta eipä tällä tislaamo vielä uutta fania saa. Vastaavia tuotteita on markkinoilla valtavasti. Edit 8.2.2018: Uudessa arviossa pullo, missä sama ikä ja alkoholiprosentti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti