perjantai 25. huhtikuuta 2014

Alko ennen ja nytViskiharrastajien keskuudessa kuulee usein puhuttavan, kuinka heikkoa Alkon mallasviskien tarjonta on. Kritiikki on toki yleensä ihan aiheesta ja itsekin olen tähän vuosien varrella syyllistynyt. Mutta, mutta… Osuipa tässä sattumalta käsiini vuoden 1996 Alkon hinnasto. Jos nykyvalikoima ei herätä viski-intoilijoissa suuria tunteita, niin tämä 18-vuoden takainen lista se vasta karu on. Toukokuussa 1996 Alkon perusvalikoimaan kuului huimat seitsemän skotlantilaista mallasviskiä!Ainakin tuohon verrattuna kehitys on ollut huimaa ja kyllähän Alko yrittää nykyään palvella myös tällä saralla. Huhtikuu 2014 toi mukanaan ison parannuksen valikoiman tutkimiseen, sillä nyt myös väkevien alkoholijuomien tiedot löytyvät helposti netistä (http://www.alko.fi/tuotteet/). Viimeisimmän painetun hinnaston (1.1.2014) mukaan vakiovalikoima käsittää noin 40 mallasviskiä. Valikoiman vaihtuvuus on myös nykypäivänä aivan eri tasolla kuin vaikkapa vielä muutamia vuosia sitten, joten hyvällä tiellä Alkomme on (ainakin jos verrataan siihen, mikä tilanne on vuosia sitten ollut).

Vanhassa hinnastossa huomio kannattaa kiinnittää myös oikean alakulman tuotteeseen numero 1222. Mielenkiintoinen tuote, josta Virtuaalisella Viskifoorumilla julkaistu lainaus Alkon asiakasneuvonnan tiedotteesta kertoo näin:

”10-vuotias viski oli myynnissä Alkossa vuosina 1991-2000. Siihen käytettiin viimeiset silloin jo vähintään 10 vuotta kypsyneet Alkon oman tuotannon viskitisleet. Tisleet loppuivat ja niin loppui myös silloisen Primalcon  tarina viskinvalmistajana. 10-vuotiaan viskin kulmikas pullo taas oli suunniteltu alun perin Neljän Leijonan Whisky’lle, jonka pullotus loppui 1997 (pullossa on neljän ”leijonan” kohokuviot). Siitä jäljelle jääneet pullot käytettiin 10-vuotiaaseen”.
Pullon kuva ja tekstilainaus napattu Virtuaalisen Viskifoorumin keskustelusta ”Mitäs ihmettä tämä on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti