tiistai 4. maaliskuuta 2014

Poisonblack - Suistoklubi, Hämeenlinna 1.3.2014


Ex-Sentenced -laulaja Ville Laihialan luotsaama oululainen Poisonblack saapui vihdoin keikalla myös tänne Kanta-Hämeeseen, joten kyllähän Suistolle oli lähdettävä. Edellisiltaisen reippaan ja iloisen Amaranthen Nosturi-keikan jälkeen luvassa oli paluu perisuomalaiseen synkistelyyn, sillä melankolista ja hieman goottihenkistä metallia oli nyt luvassa.

Suisto täyttyi yleisöstä liki äärimmilleen, mikä olikin varmasti ilahduttavaa tälle talousvaikeuksissa painivalle sympaattiselle klubille. Toivotaan, että väki löytää keikoille jatkossakin ja Suisto säilyttää paikkansa maakunnan mukavimpana livemusiikkiklubina. Musiikkialan ammattilaisten suusta kuulee jatkuvasti toiveita, että ”ostakaa niitä levyjä ja käykää niillä keikoilla”, sillä helpossa se leipä ei varmasti tälläkään alalla nykypäivänä ole.


Mutta sitten lauteille Poisonblack. Tämä edesmenneen Sentencedin verisukulainen tekee hyvin kunniaa suomalaiselle pohjoisen rockille ja illasta muodostuikin varsin hyvä. Yhtye kiertää parhaillaan maatamme tuoreen Lyijy -albuminsa myötä ja levyn avauskappaleella Home Is Where the Sty Is starttasi myös keikka. Soundit olivat Suistolla jälleen kerran erinomaiset. Lyijy oli muutenkin hyvin edustettuna setissä, siltä kuultiin kaikkiaan kuusi kappaletta. Tuoreehkoa materiaalia saatiin muutenkin illan aikana runsaasti, sillä vuoden 2011 Drive -pitkäsoitolta settiin oli päätynyt neljä kappaletta. Poisonblackin hyvältä, vuoden 2003 debyyttilevyltä kuultiin sen sijaan vain yksi veto, mutta sitäkin upeampi The State.


Poisonblackin kappalemateriaali on kaikilla kuudella julkaistulla albumilla ehkä hieman tasapaksua ja sama ongelma tulee vastaan myös livetilanteessa. Settiin kaipaisi hieman enemmän vaihtelua ja vivahteikkuutta. Illan tunnelma nousi kuitenkin varsin hyväksi ja viimeisenä ilmoille kajahtaneen reippaan Mercury Fallingin jälkeen saattoi hyvillä mielin hypätä autoon ja lyhyelle kotimatkalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti