lauantai 15. maaliskuuta 2014

Devin Townsend Project, Insense - Pakkahuone, Tampere 13.3.2014


KANADA, kuuluu Kummelimainen vastaus kysymykseen tämänkertaisen keikkavieraan kotimaasta. Devin Townsend Project saapui ilahduttavasti maahamme juuri, kun olen ollut kotisohvalla aivan myyty bändin tuoreimpaan kuvalliseen livetallenteeseen ”The Retinal Circus”. Tällä 2012 Lontoossa kuvatulla keikalla yhtye marssittaa lavalle suuren joukon vierailijoita ja näytelmällisillä showelementeillä ladattu show on huikeaa seurattavaa.

Odotetusti Pakkahuoneella ei näin suurta showta nähty, vaan nelimiehisen bändin toimesta keskityttiin musiikkiin. Ilmettä luotiin hauskoilla taustavideoilla ja näyttävällä valaistuksella.

Ennen Townsendia lavalla pyörähti kuitenkin norjalainen Insense. Turskamaan poikien metalcore ei kyllä vaan meikäläistä lämmittänyt. Tylsä ja mitäänsanomaton setti oli todellista pakkopullaa ja keikan aikana huomattavasti lavatapahtumia mielenkiintoisempaa oli seurata puhelimesta jääkiekon sm-liigan runkosarjan päätöskierroksen tilanteita ja HPK:n nousua pudotuspeleihin.


HPK-aasinsillan kautta pääsemmekin jääkiekon olympiavoittajamaa Kanadaan ja illan odotetun keikan pariin.Devin Townsend Project tarjosi Pakkahuoneen yleisölle hyvän ja viihdyttävän puolitoistatuntisen. Kuultiin niin uutta kuin vanhempaakin tuotantoa ja yleisö oli mukavasti mukana. Omalla kohdalla kohokohdaksi nousi julmetun hienosti soinut, pitkä ja tyylikäs Deadhead. Aivan nappisuoritus! Vaikka Townsend esitteli yhtyeen ”heavy metal bändiksi Kanadasta”, on ryhmän musiikillinen linja kuitenkin varsin monipuolinen. Välillä mennään rauhallisemmissa progesoinnuissa ja tosinaan taas svengataan swingin ja boogien parissa. Bad Devil -kappaleen saattaisi hyvin kuvitella löytyvän Brian Setzerin levyltä.


Viihdyttävän tyylikäs rockilta ja kohti narikkaa suunnatessa päässä kaikui illan viimeinen kappale, Life. Elämä on.


Seventh Wave 
War 
Regulator 
By Your Command 
Deadhead 
Bad Devil 
Planet of the Apes 
Numbered! 
Supercrush! 
Kingdom 
Juular 
More! 
Grace 
----
Life 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti