sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Ballechin #4, Oloroso Cask Matured

Hämeenlinnan taannoisessa tastingissa tutustuttiin Edradour -tislaamon turpeisiin Ballechin-viskeihin. Ballechinien lähtökohtana on vahvan turvesavuinen mallas (n. 50ppm) ja sen Discovery –sarjassa julkaistut pullotteet ovat kypsytetty kaikki erilaisissa first fill -tynnyreissä. Viskit ovat ikämerkitsemättömiä ja vain kunkin pullotteen julkaisuvuosi on kerrottu. Näitä turpeisia tislauksia Edradourilla on tehty vuodesta 2002 alkaen. Ensimmäisenä arvioitavana on ex-Sherrytynnyrissä kypsynyt versio.

Ballechin #4, Oloroso Sherry cask matured, 46%. Released 2009.


Tuoksu on vahvan sherryinen ja palaneen kuminen. Vahva turvesavuisuus on sulautunut hyvin kokonaisuuteen. Maakellaria, sammutettua nuotiota.

Maku on pehmeä ja voimakkaan sherryinen. Palanut turvesavuisuus tuntuu todella vahvana. Poltettua kumia, kypsää mehukasta luumua.

Jälkimaku jatkuu kypsän hedemäisenä ja vahvan turvesavuisena. Märkää hiiltä, hieman kitkeryyttä ja mausteisuutta.

Vahvan turvesavuinen ja runsaan sherryinen viski. Ajoittain esiin nouseva palaneen kumin vivahde kuitenkin häiritsee ja rikkoo kokonaisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti