sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Sonata Arctica 15th Anniversary tour - Verkatehdas, Hämeenlinna 31.1.2014


Oman keikkavuoteni aloitus meinasi venähtää hieman pitkälle, mutta viime metreillä avaus saatiin kuitenkin tammikuun puolelle.

Sonata Arctica on lukeutunut maamme melodisen hevin kärkikaartiin jo vuosien ajan ja nyt yhtye starttasikin kiertueelle nimikkeellä Sonata Arctica – 15th Anniversary tour. Kiertue alkoi vasta pari päivää aiemmin Helsingistä ja ilahduttavasti heti alussa yhtenä pysähdyspaikkana oli Hämeenlinnan Verkatehdas.


Sonata on tullut nähdyksi vuosien varrella livenä useaan otteeseen, viimeksi kesällä Wackenissa, missä rankka sadekuuro kirjaimellisesti vesitti tunnelman. Verkatehtaalla ei ollut sateen vaaraa ja kiertueesta tihkuneiden ennakkotietojen mukaan luvassa olisi pitkä Sonata-show, jossa tultaisiin kuulemaan kappaleita yhtyeen koko uran varrelta, sekä pari kappaletta myöhemmin keväällä ilmestyvältä uudelta albumilta. Myös livenä harvemmin kuultua vanhempaa materiaalia oli luvassa.


Tätä kaikkea saatiinkin liki parin tunnin ajan ja bändi täytti Verkatehtaan estradin hienosti. Tyylikkäät valot, suuret taustakankaat ja porrasmainen kosketinsoitin- ja rumpukoroke toimivat hyvin Vanaja-salin suurella lavalla ja esitys oli näyttävä.  Settilista oli erittäin mainio ja bändi tarjosi kyllä varsin hyvän läpileikkauksen urastaan. Kohokohtia olivat esim. pitkästä aikaa settiin nostetut ”My Land”, ”Flag In The Ground”, ”White Pearl, Black Oceans..” ja ”Victoria’s Secret”. Balladiosastolla ”Tallulah” ja ”Last Drop Falls” upposivat kuin veitsi voihin.


The Wolves Die Young 
Losing My Insanity 
My Land 
Black Sheep 
Sing in Silence 
Flag in the Ground 
Tallulah 
FullMoon 
White Pearl, Black Oceans... 
Kingdom for a Heart 
Wolf & Raven 
In the Dark 
Replica 
Paid in Full 
Victoria's Secret 
Last Drop Falls 
I Have a Right 
----
Cinderblox 
The Cage 
Don't Say a Word 

Hyvä aloitus tälle keikkavuodelle ja lisää on luvassa heti sunnuntaina 2. helmikuuta, kun Helsingin jäähallin lavalle nousee Now What?! –kiertueellaan nyt myös Suomeen parille keikalle saapunut Deep Purple. (Tätä kirjoittaessa yhtye konsertoi Oulussa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti