torstai 30. tammikuuta 2014

Epämiellyttävä viskiyllätys

Lähiaikoina olisi tarkoitus käydä täällä blogissa läpi muutamia skotlantilaisia sekoiteviskejä, mutta erään miniatyyrin kohdalla maistelu tyssäsi heti alkuunsa.


Vanha 50ml minipullo "Passport Scotch" osoittautui nimittäin täysin juomakelvottomaksi. Lasiin kaadettaessa viski näytti väriltään ja koostumukseltaan aivan normaalilta, mutta tuoksu, tai tässä tapauksessa haju oli kaukana totutusta viskituoksusta. Todella epämiellyttävä haju oli kuin jotain liuotinainetta (tärpättiä, maalia, lakkaa tms.). Kokemus oli niin pistävä ja etova, että tämä lasiin kaadettu ”viski” jäi maistamatta. Oma terveys ja näkökyky kiilasivat uteliaisuuden edelle ja litku päätyi suoraan viemäriin.

Mitä pullossa sitten oli? Jos pullossa oli viskiä, tuntuu epätodennäköiselle, että tämä tuoksu olisi syntynyt siihen vain pitkän säilytyksen seurauksena. Todennäköisempää on seuraava teoria: Silloin tällöin miniatyyripullojen korkit suojataan lakalla viskin haihtumisen estämiseksi. Tässä tapauksessa oli niin ja jos tuota lakkaa on päässyt jostain syytä pulloon, voisi tuoksu selittyä sillä. Ei kovin todennäköistä, varsinkin jos korkki on ollut alun perin kunnossa, mutta kaiketi mahdollista. Kolmas vaihtoehto on tietysti se, että jossain vaiheessa pulloon on laitettu viskin tilalle jotain ihan muuta ja se on päätynyt esim. vahingossa myytiin. Korkki kyllä vaikutti alkuperäiselle, eikä mitään merkkejä uudelleen korkituksesta ollut. Toki näissä minien kierrekorkeissa tämäkin on mahdollista.

Erikoinen kokemus, eipä ole itselle vastaavaa ennen kohdalle osunut. No, tuskin tuo Passport kovinkaan upeaa viskinautintoa olisi tarjonnut virheettömänäkään...
Blendeistä lisää siis lähiaikoina. Juotavia ja ihan hyviäkin yksilöitä on sentään lasissa jo käynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti