sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Laphroaig 1989 23 yo

Pohjoismaisille markkinoille pullotettu, Sherrytynnyreissä kypsytetty Laphroaig 1989 on yksi tämän syksyn mielenkiintoisimmista uutuuksista. Katsotaan, mitä pullosta löytyi…

Laphroaig 1989 23 yo, 48,9%. 3500 bottles.
Tuoksu on kaunis. Runsas savuisuus ja tumma suklaa hallitsevat. Kiva suolainen vivahde (lakritsi). Taustalta nousee raikasta merellisyyttä. Sherryisyys on pehmeää ja hennohkoa. Hyvä tasapaino, Sherry ei ole liian hallitsevassa roolissa.

Maku on tyylikäs, mukavan pehmeä ja herkullinen. Raikas merellisyys on kauniisti esillä, kivan sherryisyyden tuodessa siihen oman vivahteensa. Tislaamolle tyypillisesti turvesavuisuus on kuivahkoa, vahvaa ja lääkemäistä. Taustalta nousee hedelmäistä makeutta sekä hunajaa.

Jälkimaku on raikas ja mukavan pitkä. Maku säilyttää vahvuutensa jopa poikkeuksellisen hienosti. Sherryisyys kääntyy kuivempaan suuntaan. Raikas, hieman suolainen tuulahdus nousee esiin. Turvesavu jää kivasti pyörimään kitalakeen.

Tyylikäs ja hieno Laphroaig. Viskin maku kasvaa upeasti loppua kohden. Tykkäsin todella paljon. Alkon hinta 229€ on toki kovahko, mutta viskien yleistä hintakehitystä ajatellen kuitenkin ihan kohtuullinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti