sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Blogi viisi vuotta - Sherriff's Bowmore

Kylläpä aika rientää, sillä tänään tuli kuluneeksi tasan viisi vuotta tämän blogin perustamisesta. Merkkipäivän kunniaksi lasissa jotain juhlaan sopivaa, hieman harvinaisempaa viskiä vuosikymmenten takaa.

Bowmore ”ship label”, 70°proof, 1⅔ fl. ozs. Sherriff’s Bowmore Distillery Ltd. (1960’s)


Tuoksussa tuntuu raikasta havumetsää, sekä trooppista hedelmää. Turvesavuisuus on kuivahkoa ja mukavan raskaspiirteistä (hiili, moottoriöljy). Taustalla nokkosta, mustaherukanlehteä ja vihreää teetä. Hieno.

Maku on täyteläinen ja pehmeän turvesavuinen. Poltettua puuta, hiiltä.  Kypsä hedelmäisyys (appelsiini), merellinen raikkaus (minttu). Tuoretta havua, ripaus tervaa. Kevyen suolainen piirre nousee esiin.

Jälkimaku hiipuu melko kevyeksi. Turvesavuisuus säilyy tuntuvana. Marjaista raikkautta (herukka), kevyt yrttisyys. Maku ei jaksa kantaa kovinkaan pitkään.

Varsin hyvä ja tasapainoinen kokonaisuus. Tämä miniaatyyripullossa hyvin säilynyt yksilö tarjosi historiallisen matkan vanhaan Bowmore-tuotantoon. Turvesavuisuus on tässä viskissä hieman ”likaisempaa” ja raskaampaa kuin myöhempien aikojen Bowmoreissa. Raikas eksoottinen hedelmäisyys ja marjainen kirpeys olivat mukavan tuttuja piirteitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti