keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Teerenpeli Äes

Teerenpelin juuri julkaistu viskiuutuus "Äes" on jatkoa tislaamon "Distiller's Choice"-sarjaan, jossa taannoin ensimmäisenä julkaistiin varsin hyvän vastaanoton saanut "Kaski".

Äes poikkeaa 100% Sherrykypsytetystä Kaskesta jo heti kypsytystynnyreiltään täysin. Äes on kypsynyt noin 7 vuotta ex-Bourbontynnyreissä, minkä jälkeen se on viimeistelty noin 1,5 vuotta ex-rommitynnyreissä.

Teerenpeli Distiller's Choice ÄES, 43%, "Double Wood", 693 bottles.


Tuoksu on makea ja eksoottisen hedelmäinen. Puhdas maltaisuus ja vanilja tuntuvat selkeinä. Toffeeta, hedelmäpurkkaa.

Maku on huomattavan makea ja trooppisen hedelmäinen, jopa sokerisia piirteitä sisältävä (sokeriliemi). Maltaisuus on taustalla kuivahkoa ja tuo mieleen tislaamon 8yo:n. Kukkaisuutta, kypsää mangoa ja runsaasti ananasta.

Jälkimaussa maltaisuus nousee enemmän esiin ja taittaa rommimaista makeutta. Pehmeä ja kauniisti hiipuva maku.

Teerenpelin Äes on näin ensimaiston perusteella ihan nätti ja kivan makea "karkkiviski". Keveä, makea ja maukas kokonaisuus, jota leikillisesti sanottuna voisi kuvailla vaikkapa termillä "tyttöviski", sillä niin paljon kevyempi ja feminiinisempi on sen makuprofiili verrattuna Kaskeen. Tislaamon 8-vuotiaaseen verrattuna yhtäläisyyksiä on enemmän, mutta rommi tuo Äes-viskiin oman pikantin lisänsä.
Kokonaisuutena Äes ei ole tajunnanräjäyttävä "suuri" viski, mutta taas hyvä ja erilainen lisä tislaamon valikoimaan. Tykkäsin.

Tämä viski on juuri julkaistu Teerenpelin ravintoloissa ja Alkoon pulloja on odotettavissa alkuvuodesta 2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti